ADO Den Haag is met een ruime overwinning aan de oefencampagne voor het komende eredivisieseizoen begonnen. In een warm Honselersdijk werden de amateurs van de plaatstelijke voetbalvereniging met gemak verslagen. De eersteklasser moest met 1-8 buigen.
Tomas Necid was met drie treffers verantwoordelijk voor de meeste goals, die van Milan van Ewijk (0-3) en Nasser El Khayati (0-5) waren het mooist.

Necid kopte ADO al vroeg op voorsprong, waarna nieuwkomer Van Ewijk na een knappe solo-actie de 0-3 binnen wist te schieten. De 18-jarige rechtsback is tot op heden de enige nieuwe speler in de selectie van ADO en zei in een interview met Omroep West dat hij een verdediger is die goed kan aanvallen. Erik Falkenburg, El Khayati en Necid bepaalden de ruststand op 0-6.

Jonkies
In de tweede helft stonden er elf andere namen binnen de lijnen bij ADO Den Haag, voornamelijk ‘jonkies’. Voor deze spelers een mooi moment om wat ritme op te doen en voor Delano Ladan en Yahya Boussakou om te scoren. Ladan maakte de 1-7, vlak nadat Youri Riepe de eretreffer voor Honselersdijk had gemaakt. Vanaf ruim twintig meter pegelde hij een vrije trap in de kruising. Boussakou scoorde vlak voor tijd het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Komende maandag speelt ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Scheveningen. Dat duel vangt om 19.19 uur aan vanwege het honderdjarig bestaan van SVV Scheveningen.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.