FC Bologna heeft Jerdy Schouten gepresenteerd. De 22-jarige oud-jeugdspeler van ADO Den Haag komt over van Excelsior Rotterdam, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie. De club uit de Italiaanse Serie A, die afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde, betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor Schouten. En de transfer levert ADO Den Haag ook nog een aardig zakcentje op.

In totaal speelde Schouten acht jaar in de jeugd van ADO. Daardoor kan de Haagse club een opleidingsvergoeding van enkele tienduizenden euro’s tegemoet zien.

Een andere voormalig ADO-speler, Mike van Duinen, was voorheen de duurste uitgaande transfer. Voor 750.000 euro vertrok de Hagenaar vanuit Rotterdam naar PEC Zwolle.

31 wedstrijden
Ondanks de degradatie kende Schouten zelf een goed seizoen. Hij blonk uit in verdedigend opzicht en kwam in 31 competitiewedstrijden tot één doelpunt en twee assists.

De talentvolle middenvelder zou ook op het lijstje staan van onder meer Feyenoord, Ajax en enkele buitenlandse clubs. Excelsior ontving nog nooit zo’n hoog bedrag voor een voetballer.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

3 reacties

 1. Ron

  Mooi meegenomen. Maar….
  A. waarom kon dit niet bij ADO?
  B. Komen er nog versterkingen?
  C. Of wachten ze weer te lang?

  Beantwoorden
 2. Nick

  Heeft alles te maken met het eeuwige talent Bakker. Moet je dit seizoen even opeletten bij opbouw van achteruit.. Normaal op die positie moet je de bal willen hebben om vervolgens vanuit het middenveld te gaan voetballen, alleen speelt Bakker altijd verstoppertje, blijft altijd zo lopen dat hij niet kan aangespeeld worden. Verdedigend dan wel redelijk maar in balbezit zo slecht.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.