Mohammed Hamdi is topkandidaat om aan de slag te gaan als algemeen directeur bij ADO Den Haag, meldt voetbalweekblad VI. Hamdi volgt naar alle waarschijnlijkheid Mattijs Manders op die vertrok naar de Eredivisie NV. De 35-jarige Hamdi werkte eerder op de commerciële afdeling van ADO. Daarna maakte hij op spectaculaire wijze carrière. In 2016 rondde de KNVB-opleiding management betaald voetbal af. Hamdi was eerder directeur bij Infront Sports & Media. Bij Lagardere Sports & Media was hij als director football verantwoordelijk voor de commerciële belangen van FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen, terwijl hij als commerciële eindverantwoordelijke het project Euro 2016 leidde.

Vorig seizoen stuurde Hamdi de commerciële en marketingafdeling van Al Jazira en maakte hij deel uit van de directie van de club uit Abu Dhabi waar de Nederlanders Henk ten Cate en Damiën Hertog eerder als coach werkten en waar komend seizoen Jürgen Streppel aan de slag gaat. De eigenaar van Al Jazira is Sheikh Mansour, die tevens mede-grondlegger is van het City Football Group imperium waartoe onder meer clubs als Manchester City, New York City, Melbourne City en Yokohama Marinos behoren.

Update reactie ADO Den Haag:

In reactie op berichten over de kandidatuur van Mohammed Hamdi als algemeen directeur bij ADO Den Haag benadrukt Ad Melkert, voorzitter van de Raad van Commissarissen en direct betrokken bij het selectieproces, dat dit proces nog niet is afgerond en nog niet tot een conclusie heeft geleid.

Melkert: “Voordat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal besluiten, zullen de RvC en de Nederlandse aandeelhouders zich nog moeten uitspreken over een voor te dragen kandidaat. Naar verwachting zal dit binnenkort aan de orde zijn.”

Bron: Den Haag FM

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.