De voorbereidingen voor het komende voetbalseizoen zijn in volle gang. Met een negende plaats vorig seizoen wist ADO net niet de play-offs voor Europees te halen. Noem het jammer, noem het zelfs teleurstellend, maar het feit is dat het zo is. We gaan vol goede moed het volgende seizoen in waar we wederom de jacht op minstens een ticket voor de play-offs openen. Eerst kunnen we ons mogelijk nog richten op enkele versterkingen en misschien nemen we nog afscheid van enkele spelers.

Geruchten
Een van de mooiste dingen in de voetballerij is de geruchtenstroom rondom iedere transferperiode. Wie gaat er vertrekken en willen we eigenlijk niet kwijt, van wie willen we af maar raken we aan de straatstenen niet kwijt en welk ontluikend talent weten we aan te trekken? De transferperiode in de zomerstop duurt in ieder geval tot en met 31 augustus, dus er is nog voldoende tijd om te speculeren.

Winkelen bij Everton
De Britse club Everton, ook wel bekend als The Blues en The Toffees, speelt momenteel op het hoogste niveau in Groot-Brittannië, de Premier League. De club bestaat al sinds 1878 en is een van de bekendste clubs van het Verenigd Koninkrijk. Zeker halverwege de jaren tachtig had de club een grote naam en later heeft het menig sterspeler voortgebracht. Wist je in die periode hoe te gokken op sport, dan was Everton vaak een van de teams waar het meest op ingezet werd. Spelers als Andy van der Meijde, John Heitinga en Royston Drenthe hebben hier hun kunsten vertoond. Ronald Koeman is vanaf juni 2016 tot en met oktober 2017 trainer geweest bij Everton. Dat ADO hier rondkijkt voor mogelijke transfers is dan ook niet zo heel gek.

Korede Adedoyin
Een van de spelers die Ado op de korrel heeft is Everton-speler Korede Adedoyin. De 18-jarige middenvelder mag zichzelf nog niet zo lang speler van Everton noemen, maar Everton zou openstaan voor een verhuurconstructie zodat de jonge middenvelder zich elders kan ontwikkelen. Meerdere clubs waren geïnteresseerd, waaronder ADO. Helaas is enkele dagen geleden duidelijk geworden dat Adedoyin en Everton overeenstemming hebben bereikt met het Schotse Hamilton Academical Football Club.

Rustig rondom geruchten
Het is momenteel verder vrij rustig rondom de geruchten over mogelijke transfers. Je zou haast denken dat ADO zich volop richt op de voorbereidingen van de start van het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd van het seizoen van ADO is een thuiswedstrijd en wordt gespeeld op 4 augustus om 16.45 uur tegen FC Utrecht. Een geduchte tegenstander, maar het is erg prettig dat we mogen starten in eigen huis. Ook de tweede wedstrijd van het seizoen is naar verwachting een zware wedstrijd, uit staat ons de nummer twee van vorig jaar, PSV te wachten. Het mag duidelijk zijn dat ons groen geel hart sneller gaat kloppen nu we nog minder dan een maand verwijderd zijn van de start van weer een nieuw voetbalseizoen. Nieuwe rondes, nieuwe kansen.

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.