Voor het derde jaar op rij heeft ADO Den Haag zijn openingswedstrijd in de eredivisie niet kunnen winnen. Na een zeer flitsende start, waarin ADO een 2-0 voorsprong op wist te bouwen, stortte het team van Fons Groenendijk in en verloor het – mede door twee eigen doelpunten – met 2-4 van FC Utrecht.
Het begin in het Cars Jeans Stadion kon eigenlijk niet beter. FC Utrecht was de meest gevaarlijke ploeg, maar ADO Den Haag wist te scoren. Aaron Meijers opende het bal met een zeer fraaie vrije trap. Hij krulde de bal vanaf een behoorlijke afstand knap binnen. Nog geen vijf minuten later werd de weelde groter toen Erik Falkenburg knap raak kopte uit een hoekschop van Meijers.

ADO leek op rozen te zitten na een half uur spelen, met de nadruk op leek. Want na de 2-0 was het gedaan met de euforie. FC Utrecht herpakte zich knap en kwam via Gyrano Kerk nog voor rust op gelijke hoogte. De 2-1 kwam uiteindelijk niet op naam van Kerk. Hij schoot de bal snoeihard richting het vijandelijke doel, waarna de bal via de onderkant van de lat en de hak van Robert Zwinkels in het doel belandde.

Initiatief
In de tweede helft had FC Utrecht vanaf minuut één het initiatief. De Domstedelingen drukten door en na tien minuten spelen namen ze de leiding na een knullig doelpunt uit een corner. Bij die goal gaf Lex Immers in de kluts uiteindelijk het laatste zetje. Invaller Nick Venema bepaalde na een flitsende aanval de eindstand op 2-4.

Bron: Omroep West

11 reacties

 1. Maxwin

  Wat een slechte ploeg zeg! Ik vind het onbegrijpelijk dat Goppel, de slechtste speler ooit, in de basis staat. Geen voorzet komt aan, echt schandalig slecht. Van Eeuwijk is het enige lichtpuntje.

  Beantwoorden
 2. VakkiG

  Groenendijk jij alleen bent verantwoordelijk …wat een blamage meiers wordt aan alle kanten voorbij gelopen necid raakt geen enkele bal bakkerval jaren geen vooruitgang het hele elftal is in slechte conditie…. de verdedigers van het belofte elftal is 100% beter dan wat er nu achterin staat ….schandalig!!!!!

  Beantwoorden
 3. Hans

  Die groenen en die gelen en die winnen weer vandaag! Ik kon mijn ogen niet geloven, maar na 30 minuten ging het verder op bestuurlijk niveau. Optimistische supporters zingen nog Haags kwartiertje. Wie laat nu wie in de steek de supporters van FCDH of de club hun supporters? Volgende week dan maar winnen van psv. 2 gespeeld 0 punten, zo zal het zijn, volgend weekend.

  Beantwoorden
 4. VINCENZOOO

  Vraag me af waarom ik elk seizoen weer optimistisch ben dat we een beetje fatsoenlijk voetbal gaan zien. Het is dat je uit 2 standaard situaties scoort, anders ga je er gewoon met 4-0 af

  Beantwoorden
 5. Nick

  Dit is niet de fout van de spelers op het veld. Dit is niet de fout van Groenendijk. Dit heeft te maken met een financieel zieke club. Nooit is iets mogelijk om een speler te kopen, altijd de laatste week de koopjes ophalen. Jaar in jaar uit verkopen wij onze beste spelers en moet je maar hopen om met wat geluk weer iets goeds te krijgen.. Wij zijn helemaal geen club in opbouw. Hoelang weten wij al dat Becker en kayathi weg gaan? En waarom is hier niet op geanticipeerd? En ja ik hoop ook elk jaar weer, dit jaar ben ik alleen weer een illusie armer en een ervaring rijker. We hebben onze wapens verkocht en nog niks ervoor terug. Hopen dat we deze week 2 versterkingen mogen bijschrijven. Onze nieuwe rechtsback vind ik dan wel weer een toppertje om deze trieste dag dan maar mee af te sluiten.

  Beantwoorden
 6. Jap33

  Dat ADO hier kansloos ten onder zou gaan was bij voorbaat al bekend. Met de amateuristische voorbereiding en bestuurlijk onkunde stonden we 2-0 achter. Veel spelers hebben geen eredivisie niveau en anderen worden echt te oud. Necid en Goppel waren van een bedroevend niveau. Complete idiotie dat er opnieuw geen cent wordt uitgegeven aan versterkingen. Achter de schermen wordt er de boel veel geld uitgegeven an headhunters en salarissen van bestuurders van bedenkelijk niveau die al ruziënd elkaar weg proberen te pesten. Dat deze hele organisatie maar draait om 1 ding: het eerste voetbal elftal, lijken onze “bestuurders” te zijn vergeten. Ze knijpen Groenendijk en het elftal zo lang mogelijk de strot dicht, dat degradatie en dus nog dieper verval van de club aanzienlijk dichterbij komt. Waar is bijvoorbeeld het geld van Johnson gebleven? Beloofde Manders niet dat al dit geld in de selectie zou worden gestopt? Mooi niet dus. Het is Finale Sale op de transfermarkt. Enkel kansloze, clubloze en werkloze spelers liggen nog in de schrappen te wachten tot Ado ze komt ophalen en reanimeren. Het is een wonder dat er nog relatief veel mensen in het stadion zitten, want het bestuur doet er al jaren alles aan om de club zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de fans. En dat gaat ze best goed af. Ik ben het bestuurlijk geruzie, de leugens en de bar slechte communicatie meer dan zat. Kom maar eens uitleg geven aan de mensen die de club nog in leven houden, de mensen die wel een groen geel hart hebben: de fans.

  Beantwoorden
  • Maxwin

   Je hebt helemaal gelijk Jap33. Het is gewoon een ongeregeld zooitje met incapabele en visieloze kneuzen met haantjesgedrag. Een stuurloos zinkend schip.

   Beantwoorden
 7. VakkieG

  Niet alleen het bestuur ook de technische staf dit elftal heeft totaal geen lijn geen conditie geen.lef en een kutinstelling !!

  Beantwoorden
 8. Rijsbergen

  Wat ik gisteren gezien heb dat is bedroevend,totdat Utrecht de gelijk maker maakte zakte het hele bij elkaar zooitje ineen, de gasten dachten O twee nul,laten we er maar ,n oefenpartijdje van maken,met dit als resultaat,zo gaat dit ,n hele lange competitie worden met in het vooruit zicht degradatie voetbal,hoop dat de mannen het beter op gaan pakken.

  Beantwoorden
 9. Rijsbergen

  Ik heb geen verstand van voetbal,maar hoe kan Groenendijk nou Lex Mmers wisselen voor Nick Kuipers,die ook al zo slecht is en dan die Goppeltje wat doet ie jongen daar,er komt geen bal voor de goal en die jongen van van Ewijk liep lekker te ballen niks mis mee,en Aaron is op de terug weg geen schim meer van wat het was, en waarom Kanon eruit die deed het toch behoorlijk lijkt mij,Zondag naar PSV nou dat scoreboord gaat daar over uren maken hou mijn borst vast.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.