ADO Den Haag en Bilal Ould-Chikh hebben elkaar na een geslaagde proefperiode gevonden in een samenwerking. De 22-jarige vleugelaanvaller is woensdag met succes medisch gekeurd en zet donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract in het Cars Jeans Stadion.

Ould-Chikh staat te boek als een groot talent. Als oud-jeugdspeler van RBC Roosendaal, Feyenoord en Willem II maakte de buitenspeler al op 16-jarige leeftijd bij FC Twente zijn debuut in het betaalde voetbal. Zijn ontwikkeling en prestaties sprongen destijds snel in het oog bij Benfica, dat hem in de zomer van 2015 naar Lissabon haalde. Omdat een doorbraak bij de Portugese topclub uitbleef, pikte FC Utrecht Ould-Chikh in 2017 op. Daarna speelde de inwoner van Den Haag ook nog bij het Turkse Denizlispor.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As noemt Ould-Chikh ‘een ruwe diamant’. “Bilal beschikt over een flinke portie talent. Dat heeft hij tijdens zijn proefperiode bij ons ook laten zien. Wegens verschillende redenen is het er nog niet helemaal uitgekomen bij Bilal, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij hier volledig tot bloei kan komen en van waarde kan zijn voor onze ploeg. Hij bezit kwaliteiten die we absoluut zochten: creativiteit, een goede voorzet en een verrassende actie.”

ADO Den Haag hoopt dat Ould-Chikh zondag (20.00 uur) al speelgerechtigd zal zijn in de uitwedstrijd tegen PSV.

Bron: ADO Den Haag
Brody’s leaderboard

2 reacties

  1. Jap33

    Dat klinkt goed. Ik heb goede hoop. ADO heeft in verleden aangetoond dat ze spelers die elders niet wisten te slagen, tot bloei te laten komen.

    Beantwoorden
  2. Nick

    Nou hopen dat deze jongen voor een beetje gevaar voorin kan zorgen en de spits een beetje kan gaan bedienen.. ADO neemt een risicootje Maarja dat moeten we maar doen..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.