Net als vorig seizoen draait het bij ADO Den Haag opnieuw om Nasser El Khayati, maar om de verkeerde reden. Hij zit ook morgen thuis met een, voor ADO-begrippen dik contract, wanneer zijn teamgenoten aantreden tegen PSV. El Khayati wacht op zijn lucratieve transfer naar Qatar SC, waar hij ploeggenoot van Samuel Eto’o kan worden. Een weg terug lijkt er niet meer te zijn. Maar is de weg door de uitgang wél reëel?

El Khayati speelde al niet tegen FC Utrecht (2-4) en is al weken niet meer op de club gesignaleerd. Ploeggenoten lieten, soms publiekelijk, hun ongenoegen daarover blijken. De ster van de afgelopen tweeënhalf jaar is gewoon contractspeler, maar weigert zich nog voor ADO in te zetten. Het ’buitenbeentje’ heeft zijn zinnen gezet op de transfer waarmee hij op zijn 30e in één klap financieel onafhankelijk wordt. Qatari staan er echter om bekend geen miljoenenbedragen neer te tellen voor spelers. Wat er vaak gebeurt: ze geven spelers en trainers een giga-contract, maar laten hun nieuwe aanwinst vervolgens zelf opdraaien voor een deel van de verlangde transfersom. Met andere woorden: uit eigen zak.

Clubs uit het Midden-Oosten zijn bereid veel te betalen aan sterren die zij in het team willen hebben, maar grote transfersommen? Dat is weggegooid geld in de ogen van de Qatari, die veelal spelers op leeftijd aantrekken. Zijn ze wat jonger en moeten ze weer vertrekken, dan is er nagenoeg geen Europese club die een bedrag neertelt waarmee de sjeiks per saldo nog winst kunnen maken op zo’n speler. Die heeft per slot van rekening net één of meer seizoenen in een zwakke competitie rondgelopen.

ADO verlangt terecht een miljoenenvergoeding voor de grote man van de afgelopen seizoenen. Kijk de cijfers van El Khayati er maar op na: vorig seizoen was hij goed voor zeventien goals en twaalf assists. Het jaar ervoor liet hij elf treffers noteren en was hij even vaak de aangever. Na zijn entree in de winter van 2017 maakte hij zes doelpunten en gaf hij vijf assists. Het hele spel van ADO hing zo’n beetje aan de Marokkaanse spelmaker. Daar mag wat tegenover staan.

Water bij de wijn
ADO en Qatar FC zijn nog on speaking terms, maar de zaak zit muurvast. Daarom lijkt El Khayati, net als andere spelers en trainers die naar de gouden bergen in het Midden-Oosten vertrekken, zelf water bij de wijn te moeten doen. Door zichzelf snel van de Haagse club te verlossen kan hij een unieke kans grijpen om zich als laatbloeier van een bankrekening te voorzien waarnaar hij nooit meer omkijken zal hebben. Bloedt de deal dood, dan lijkt El Khayati zich na zijn staking onmogelijk nog te kunnen melden bij de spelersgroep van ADO.

Niemand zit op het klappen van de deal en zo’n situatie te wachten. „De zaak bevindt zich in een patstelling”, weet trainer Fons Groenendijk, die weinig woorden kwijt wil over de ontstane sores. „Ik hoop niet dat dit uiteindelijk alleen maar verliezers oplevert. Ik vind het jammer, we weten allemaal wat hij voor ons heeft betekend.”

Bron: Telegraaf

2 reacties

  1. Rocco

    Voetbal monopolie echt het gaat niet.meer om de sport de passie nee geld geld geld dat.is jet enige wat telt

    Beantwoorden
  2. Rijsbergen

    Ado is goed voor hem geweest,en hij voor Ado,en als hij dan zo graag wil vertrekken laat hem dan maar zelf zijn transfer som betalen,dat heeft hij in ‘n poep en scheet zo terug verdiend,en zijn we van dat gezeur af,eens kijken hoe graag hij dan wil of qatar moet gewoon die transfersom betalen,vast houden aan die vraagprijs,hoe graag willen ze hem hebben.?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.