In Eindhoven heeft ADO Den Haag met 3-1 van PSV verloren. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden waren de Eindhovenaren heer en meester in Brabant. Bij ADO begon Robin Polley in de basis waardoor hij zijn eredivisiedebuut kon maken. Ook de invallers Lorenzo van Kleef en Bilal Ould-Chikh maakten hun eerste eredivisieminuten in het ADO-shirt
PSV was de eerste helft de betere ploeg. Met name Donyell Malen en Bruma stichtten veel gevaar voor het ADO-doel. De Haagse equipe kon gelukkig terugvallen op de ervaren doelman Robert Zwinkels, die meerdere keren knap redding bood.

Na een half uur spelen nam ADO brutaal de leiding. Tomas Necid was slimmer dan de PSV-verdedigers en schoot de bal kiezelhard achter de Eindhovense doelman Jeroen Zoet: 0-1 voor de ploeg uit de residentie.

PSV ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Na wederom een paar knappe reddingen van Zwinkels, was de doelman kansloos op een inzet van Bruma. De Portugees schoot via ADO-middenvelder Danny Bakker raak. Dat doelpunt, een minuut voor rust, betekende de 1-1 ruststand.

Zeven minuten na rust ging het fout voor ADO. Donyell Malen toonde waarom bondscoach Ronald Koeman op de tribune zit. De aanvaller schoot uit een moeilijke hoek knap raak en solliciteerde nadrukkelijk naar een plek in de selectie van Oranje.

Ould-Chikh
Na 62 minuten maakte de nieuwe ADO-aanwinst Bilal Ould-Chikh zijn opwachting. De vleugelflitser verving Tijmen Goppel. Hij kon weinig uitrichtten tegen PSV. De Brabanders waren heer en meester in het Philips-Stadion. De ploeg van Mark van Bommel wist uit een handvol grote kansen, maar een keer te scoren: 3-1. Een kwartier voor tijd maakte jeugdproduct Lorenzo van Kleef nog wel zijn eredivisiedebuut voor de Haagse ploeg.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

2 reacties

 1. Ado

  Verlies tegen Psv is een zekerheid, dit is geen schande. Het gaat dit seizoen om de wedstrijden tegen plek 14 en lager. Ploegen, die vorig seizoen directe concurenten van ado waren hebben beter ingekocht en zijn voorzien van een betere selectie. Positief is ondanks 7 tegentreffers, dat er wel gescoord wordt. Met Necid, Kramer en Falkenburg moet je ervoor zorgen dat we de wedstrijden in de onderste regione gaan winnen. Het wordt geen topseizoen maar handhaving is het belangrijkste voor iedereen!

  Beantwoorden
  • Mis73

   Wie heeft er dan beter ingekocht volgens jou? Nr 14 en lager.
   Oké en wie zijn dat dan ?
   We hebben Emmen, Sparta, Fortuna, Heracles, vvv, ADO, Groningen, Twente, Willem 2 en RKC. Spelen we met 24 ploegen dit jaar dan ?

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.