Ook de derde wedstrijd van het seizoen is in mineur geëindigd voor ADO Den Haag. De Haagse equipe verloor in eigen huis met 1-2 van Sparta. ADO was de betere ploeg in het eigen stadion maar was niet scherp genoeg voor het vijandelijke doel.
ADO was het eerste half uur de betere ploeg in het Cars Jeans Stadion. De mannen van Fons Groenendijk creëerden een aantal kansen via Aaron Meijers en Thijmen Goppel. De voorzetten van beide spelers werden niet benut. Het dichtstbij was Tomas Necid. De Tsjech kopte geheel vrijstaand op het lichaam van Sparta-keeper Tim Coremans.

Na ongeveer 25 minuten voetballen kwam de Rotterdamse ploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Mohamed Rayhi knalde de bal snoeihard achter doelman Robert Zwinkels. Vlak voor rust breidde diezelfde Rayhi de score uit. Hij liep slim vrij en werd prima in de loop aangespeeld. Zwinkels was kansloos op zijn schot.

Gevaar door Hooi
Groenendijk greep in de rust in. Hij wisselde Goppel en Erik Falkenburg en liet Bilal Ould-Chikh en Elson Hooi invallen. Dit had in de eerste tien minuten nog niet het gewenste resultaat. ADO speelde flets en Sparta bleef makkelijk overeind.

Hooi zorgde nog voor enig gevaar aan Haagse kant en haalde rond het uur vanaf rand zestien uit. Zijn poging ging naast. Ook Danny Bakker kon gevaarlijk worden, toen hij een corner van Meijers overkopte.

Haags kwartiertje
De laatste vijftien minuten gooide Groenendijk alles-op-alles. Hij liet Michiel Kramer invallen voor de moegestreden Bakker. Eerst was het Tom Beugelsdijk die twee man van Sparta het bos instuurde en vervolgens de bal op Immers gaf. De middenvelder schoot naast.

Even later kon de blonde Hagenees wel juichen. Uit een corner van Meijers kopte Immers de aansluitingstreffer binnen. Die treffer was niet voldoende. De Rotterdamse ploeg van Henk Fräser ging met de drie punten naar huis

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

17 reacties

 1. Rick070

  Dit is 100% groenendijk zijn fout!!! Wat een drama die necid niemand speelt goppel in de hoek aan swinkels die te laat is twee keer eeuwijk die constant weg is uit de vedidiging totaal geen lijn of ietsvte bekennen groenendijk hou op met je smoezen jij kan niemamd iets leren strik erom en naar ijsland

  Beantwoorden
 2. Marco

  Voetbal is van eerste divisie niveau. Oude garde met oudere jongens die wel willen maar die t niet meer over de streep kunnen trekken en geen andere oplossing hebben dan pompen of verzuipen.
  Verder is er nog geen nieuwe directeur en het proces loopt dramatisch met veel politiek gekonkel. Daar is de club niet mee geholpen. En maakt dat er minder gemakkelijk geschakeld kan worden. Wat niet handig is bij aantrekken spelers. Alles gebeurt reactief en last minute. Dus het is weer typisch ADO…

  Beantwoorden
 3. Nick

  Het is een formule he.. geen spelers kunnen kopen, je beste spelers verkopen.. Dat kan ff goed gaan, maar op langere termijn gaat dat flink mis..

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Wat ‘n belabberd zooitje liepgisteravond op dat plastic,er zijn jongens bij die een plusje verdienen en er zijn jongens bij met ‘n minnetje,al zouden we er twee Messies in zetten dan winnen ze nog niks,dit word ‘n heel zwaar seizoen billenknijpen.?

  Beantwoorden
 5. Carol

  Dit jaar echt degradatie voetbal is niet om aan te zien en contracten verlengen van spelers die eerste devisie niv hebben met goed salaris moet echt beter dit Pffffff

  Beantwoorden
 6. VINCENZOOOOOOO

  We hebben niemand die het verschil kan maken voor ons .. Niemand die je de garantie geeft dat hij een goal gaat maken. Necid had de wedstrijd voor ons kunnen winnen of iig een sterk begin, maar hij kopt vanaf 2m op de keeper -_-

  Beantwoorden
  • Vakkie g

   Necid heeft 3 ballen geraakt in een hele wedtrijd waar de bal was daar was necid nooit kut spits kom maar op met die kramer die lange veroorzaakt altijd gevaar..

   Beantwoorden
 7. Rick070

  Een flut trainer zonder enige visie domme lul haalt Falkenburg er af zet op lonks hooi en die nieuwe op van valt al om als er iemand langsloopt schop gvd die necid uit de spits en begin met spelers die een voorzet kunnen geven immers naast kramer en je hebt in ieder geval een beetje voorhoede die wat kan. Maarnee fonsie geeft anderen maarvde schuld van het falen. Op papier is de selectie nog niet eens zo slecht maar groenendijk is de verkeerde trainer voor ze.

  Beantwoorden
   • rick070

    Een trainer zonder enige visie haalt Falkenburg er af zet op links hooi en die nieuwe op van valt al om als er iemand langsloopt haal altublieft die necid uit de spits en begin met spelers die een voorzet kunnen geven immers naast kramer en je hebt in ieder geval een beetje voorhoede die wat kan. Maarnee fonsie geeft anderen maar de schuld van het falen. Op papier is de selectie nog niet eens zo slecht maar groenendijk is de verkeerde trainer voor ze.
    Zo beter???

 8. Luke

  Ik ben het eens met de geleverde kritiek, maar laten we ons vasthouden dat eigenlijk alleen Sparta een 6-punten wedstrijd was. Verliezen van PSV en Utrecht lijkt me geen schande.

  Aan Groenendijk de taak de kopjes weer omhoog te krijgen!

  Volgende week weer een 6-punten duel. Die moet gewonnen worden!!

  Beantwoorden
  • Rick070

   van Utrecht niet??? stonden 2- 0 voor hoor …..wakker blijven aub en ADO werd simpel aan alle kanten weggespeeld door Sparta ! dat is al 6 punten naar de mannelijke zaadballen gegooid (mag niet meer schelden vandaar)

   Beantwoorden
 9. Rijsbergen

  Volgens mij kunnen ze beter de hele selectie van Exselsior Maassluis gaan halen,kijk maar eens naar van Ewijk,die jongen kan toch lekker ballen een van de betere.?

  Beantwoorden
  • vakkie G

   volgens mij loopt die jongen rechts back en loopt constant naar voren goppel in de weg bij balverlies moet beugelsdijk twee man opvangen en dat lukt nooit….

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.