ADO Den Haag is erin geslaagd om de keeper die het al een tijdje op het oog had te strikken. Luuk Koopmans wordt overgenomen van PSV. De 25-jarige doelman wordt eerst voor één seizoen gehuurd van de Eindhovense club en ligt daarna voor drie seizoenen vast in het Cars Jeans Stadion.

De in Oss geboren Koopmans keepte in de jeugd bij RKSV Margriet, SV OSS ’20 en NEC/FC Oss en debuteerde in het seizoen 2012/2013 bij FC Oss (inmiddels weer TOP Oss) in het betaalde voetbal. Na 61 optredens in het eerste elftal van de Noord-Brabantse Eerstedivisionist werd Koopmans binnengehaald door PSV, waar hij in drie seizoenen 25 Keuken Kampioen Divisie-duels keepte met de Jong-ploeg. De sluitpost kampte tijdens deze periode met wat fysieke klachten, maar liet afgelopen seizoen zien dat dit hem absoluut niet meer in de weg staat. Dat deed hij in het doel van MVV Maastricht, waar hij op huurbasis veel indruk maakte.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As zag Indy Groothuizen (Vejle BK) tijdens deze transferwindow vertrekken en is blij dat ADO Den Haag nu weer de keepersbrigade compleet heeft. “We willen altijd drie goede keepers hebben en dat is met de komst van Luuk weer gelukt. Hij is een allround doelman, die veel uitstraling onder de lat heeft en in zijn carrière al aardig wat ervaring heeft opgedaan. Bij MVV was Luuk afgelopen seizoen de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. We hebben veel vertrouwen in hem.”

Koopmans staat woensdag voor het eerst op het trainingsveld van ADO Den Haag.

Bron: ADO Den Haag

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.