ADO Den Haag-icoon Tom Beugelsdijk heeft een mooie week schitterend afgesloten. Mede dankzij zijn rake kopbal (de 0-1) won ADO Den Haag met 0-3 op bezoek bij RKC Waalwijk. Eerder deze week hoorde de verdediger dat hij over een paar maanden vader wordt. De andere twee Haagse doelpunten kwamen op naam van spits Tomas Necid.
Necid maakte zijn beide doelpunten na rust. De aanvaller zag vijf minuten na de thee RKC-keeper Kees Heemskerk mistasten toen hij met een zwabberbal op doel schoot. De derde treffer van de middag maakte hij uit een strafschop.

ADO had dan ook weinig te duchten van RKC Waalwijk gedurende de wedstrijd. De Brabanders hadden veel meer balbezit en schoten vaker op doel, maar gevaarlijk werden ze niet. De Haagse equipe liet wel zien hoe je kansen creëert en afmaakt. Naast de rake kopbal van de op een roze wolk levende Beugelsdijk, zorgde ook een counter van ADO voor veel gevaar in de eerste helft. Elson Hooi legde alleen niet goed terug op een toegesnelde Necid.

Klein feestje
De tweede helft was het voetbal niet goed. RKC deed krampachtige pogingen om aanvallen op te zetten, maar zag het goed spelende Haagse verdedigingsduo Beugelsdijk en Shaquille Pinas vaak op hun weg. Tijdens één van de spaarzame aanvallen van ADO, werd aanvoerder Aaron Meijers in de zestien van RKC neergehaald. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. Necid schoot het buitenkansje binnen.

In de laatste tien minuten bouwden de meegereisde Haagse supporters een feestje. Die feestvreugde kon nog worden vergroot als de ADO-aanval wat scherper was. RKC gaf steeds meer ruimte weg en onder andere invaller Thijmen Goppel kon niet profiteren. De residentieclub kreeg nog een kleine tegenslag te verweken toen Danny Bakker na negentig minuten zijn tweede gele kaart kreeg en het veld af moest. Ondanks dat barstte na het laatste fluitsignaal op het veld een klein feestje los en werd er gevierd dat de ploeg van de hatelijke nul af is.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. nick

  Hadden we nodig!
  Maar voetballend zijn we er nog lang niet..
  Hopen op een nummer 10 nog dit seizoen die het spel gaat maken.

  Top die fans in het uitvak!!

  Beantwoorden
 2. Ron

  Mooi, die is binnen.
  Maar waarom geeft die scheidsrechter in hemelsnaam een 2e geel in de 3e minuut van blessuretijd bij 0-3?

  Beantwoorden
 3. Rick070

  Wat een tegenvaller die Bilal . Necig blijft onvoldoende…falkenburg op plek bakker is top immers ernaast kramer ervoor….. dan vvv scheren!!! Drie punten top maar blijft een onduidelijk elftal

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.