De eerste treffer van Shaquille Pinas in het shirt van ADO Den Haag leverde ADO Den Haag drie punten op. De kopbal van de verdediger was genoeg voor de 1-0 overwinning op VVV Venlo. ADO staat daardoor op zes punten in de eredivisie.

De eerste helft was niet van eredivisieniveau. Beide ploegen creëerden weinig kansen. ADO was wel gevaarlijk dan VVV. Vooral Necid werd gezocht, maar de aanvaller kon de spaarzame kansen die hij kreeg niet omzetten in doelpunten.

Aan de andere kant van het veld moest keeper Robert Zwinkels één keer handelend optreden. VVV-spits Elia Soriano stond op de vijfmeterlijn, maar schoot zonder kracht. De ADO-goalie had de bal klem.

Tien minuten voor rust was er een opmerkelijk moment in de Venlose zestien. Necid schoot op doel en werd een seconde later op zijn knie getrapt. Zowel scheidsrechter Siemen Mulder als de VAR zagen er geen strafschop in.

Toch viel er voor rust nog wel wat te juichen in het Cars Jeans Stadion. John Goossens liet zien over een uitstekende traptechniek te beschikken en legde de bal op het hoofd van verdediger Pinas. De jongeling kopte zijn eerste competitietreffer tegen de touwen.

Wervelend begin
Na rust begon ADO Den Haag wervelend. De Haagse equipe zette meteen druk op het Limburgse doel. Necid en Immers kwamen net tekort om af te werken.

Langzaam nam VVV het heft in handen. De Haagse verdediging bleef echter makkelijk op de been en doelman Zwinkels hoefde amper in actie te komen. Het Limburgs verzet verloor aan kracht toen aanvoerder Danny Post twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Summerville en Cibcki
Bij ADO kregen de laatste twintig minuten twee nieuwelingen een kans. Crysensio Summerville en Pawel Cibicki maakten hun opwachting en werden met gejuich ontvangen door het Haagse publiek. Het verse bloed en een man meer zorgde echter niet voor grote kansen aan Haagse zijde. Alleen Tomas Necid kreeg een enorme kans op de vijfmeterlijn. Zijn kopbal miste kracht en de Venlose keeper Thorsten Kirschbaum pakte makkelijk.

In de slotminuten liep Immers nog tegen een blessure aan. Strompelen behaalde de middenvelder het einde van de wedstrijd. Hierdoor kon hij op het veld de twee overwinning van het seizoen vieren.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

12 reacties

 1. Rijsbergen

  Broodje kroket gaan halen,maar je kan beter Kramer er in zetten en dan die Necid eruit,naar mijn mening.

  Beantwoorden
  • Peter de Groot

   Necid moet het puur hebben van pingels.
   Zijn kopballen in de duels missen kracht.
   Als hij een bal panklaar op zijn kop krijgt van de zijkant, dan hangt ie.
   Maar dat kan ik ook.
   Ik denk dat Kramer meer brengt.
   Maar die beslissing is niet aan ons.

   Beantwoorden
   • Rijsbergen

    Necid de penaltie nemer dan had Siem de Kaart ook ‘n penaltie moeten geven en niet na afloop moeten zeggen dat het ‘n penaltie was,hij had naar de VAR beeld moeten kijken de eikel,maar de drie punten zijn binnen,maar ook voor je doelsaldo is dat goed.

 2. Jap33

  Gewonnen op vechtlust en door 11 enorme klungels uit Venlo.
  Old Chick speelt als een oud wijf. Daar zit echt niets in zeg.. Necid heeft het ook niet. Missen duidelijke creatieve middenvelder. Bizar dat ADO geen vervanging voor Kayati haalt. Nu staat er een middenveld van hoog bejaarden die hard werken maar geen creativiteit brengen en snel het spel kunnen verplaatsen. Positief is Ewijk en Pinas. En natuurlijk 3 punten. En waarom was weer die ere tribune helemaal leeg??

  Beantwoorden
  • rick070

   Hooi was ook ruim voldoende….Falkenburg veel beter op de plek van bakker dus laten staan. Necid met een hele lange vakantie sturen wat een aanfluiting die man.
   Pinas gewoon top.
   En ere wie ere toekomt meijers was ook weer eens goed bezig ..
   mooiste moment van de wedstrijd was toch wel toen die rode kaart viel,,,,,,de hele trainersstaf uit de dug out aanwijzingen geven , alsof deze 4 zeer slechte creatievelingen een oplossing hadden gevonden voor de tweede goal. kijk eens naar de herhaling op tv ze staan alle vier andere aanwijzingen te geven !!!!!!!!
   maargoed een kinderhand is snel gevuld drie punten en een leeg stadion ,,,,,,,

   Beantwoorden
  • Peter de Groot

   Ewijk was goed hè?
   Je zal zien dat die over een jaar voor een doos gevulde koeken en een krat cola de deur uitloopt.
   Vastleggen voor langere tijd, is mijn idee.

   Beantwoorden
 3. Peter de Groot

  Nou, ik lees het al. Ben niet de enige die twijfels heeft over Necid.
  Van mij mag Kramer de kans krijgen.
  Vond het geen hoogstaand voetbal en de eerste helft was zelfs uitermate slaapverwekkend.
  Van beide kanten geklungel.
  Ik zat op een gegeven moment te wachten tot er iemand de trekker over ging halen, maar nee. Het wilde beide teams niet lukken.
  We hadden een pingel moeten krijgen….
  Maar dan nog.
  Ik mis een creatieveling. Het spelen over de vleugel is wel leuk, maar aangezien het al van achteruit begint, krijgt de tegenpartij alle tijd om het centrum dicht te timmeren.
  Je zult dus iemand nodig hebben in het midden die een steekpass kan geven, en die hebben we niet.
  Schieten uit de tweede lijn deed niemand, vreemd genoeg.
  We zijn bij corners niet echt in de problemen gekomen en wederom een goal uit een spelhervatting.
  Ik vrees dat dit cruciaal gaat worden dit seizoen.
  Tommy en Lexy als koppers/bliksemafleiders en dan de afvallende bal er maar in rammen.
  Vraag me trouwens af waarom Hooi steeds langs de buitenkant blijft rennen.
  Als hij vroeger naar binnen snijdt, op snelheid, dan is de kans dat de tegenpartij een overtreding moet maken op de rand 16 veel vaker aanwezig en kan je nog meer rendement uit je spelhervattingen halen.
  Maar dit is just my two cents.

  Beantwoorden
   • Stefan

    Lees het bovenstaande artikel. Daar staat binnengekopt. Klopt dus niet.

 4. Ado

  Ik heb het al eerder aangegeven, hoop dat het bestuur meeleest. Navarone Foor mag bij Vitesse weg. Een speler die uitstekend bij ons past. Bij NEC en Vitesse altijd een gevaarlijke speler gevonden die kan scoren, assist geven en graag naar voren speelt.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.