Na een succesvolle en mooie samenwerking van zes jaar gaan de wegen van ADO Den Haag en Wilfried Kanon scheiden. De 26-jarige verdediger maakt de overstap naar Egypte, waar hij een meerjarig contract ondertekent bij Pyramids FC.

Kanon streek in de zomer van 2013 neer bij ADO Den Haag, waar de 34-voudig international van Ivoorkust niet lang nodig had om uit te groeien tot een zeer gewaardeerde speler. Zes jaar later trekt ‘Boem Boem Kanon’ dus de deur van het Cars Jeans Stadion achter zich dicht, na 130 wedstrijden in het geel-groene shirt. In deze duels noteerde de Ivoriaan drie goals en zes assists. Tijdens zijn verblijf in Den Haag werd de veelbekeken documentaire ‘Willy, voor faam en familie’ geproduceerd. Kanon stond nog tot medio 2022 onder contract in het Haagse.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is zeer positief over Kanon, maar weet dat de tijd voor de verdediger rijp was om een stap te maken. “Wilfried is met zijn power en uitstraling de afgelopen jaren van grote waarde geweest voor onze club. Het is mooi dat wij zo lang hebben kunnen beschikken over een volwaardig international van Ivoorkust. Gelukkig hebben we met Shaquille Pinas al wel een uitstekende vervanger voor Wilfried klaarstaan. Shaquille stond dit seizoen tot dusver elke wedstrijd in de basis en heeft laten zien dat hij er klaar voor is.”

Bron: ADO Den Haag
GGH Media Leaderboard

10 reacties

 1. Nick

  Blijft me verbazen dat je spelers aan zulke clubs verkoopt.. en ook deze speler is weer gezien de tijd voor een appel en een ei de deur uit..
  Kunnen ze die Bakker niet verkopen die werd eruit gehuppeld door de scheidsrechter.. Malone verdiend het om als controleur te spelen.

  Beantwoorden
 2. Marco

  Mooi voor hem en met Pinas hebben we vervanging. Ik hoop alleen dat Ado centen heeft ontvangen uit Egypte. Want hij is international en dat moet toch minimaal een paar miljoen waard zijn? Maar gezien de club waar hij heen gaat en de competitie waar hij gaat spelen, hou ik mijn hart weer vast. Ado komt altijd weer over als een sukkelige club die iedereen van alles gunt. Misschien heeft Van As een deal gemaakt met levenslang gratis shoarma.

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Jammer dat hij weg is,hij krijgt daar ‘n paar euro’s meer dan hier hier verdiende hij
  437.000€ en daar gaat hij waarschijnlijk iets meer krijgen,en ‘n woestijn Mercedes ( een kameel) en ik gun het hem wel maar blijft jammer,gelukkig hebben we Pinas nog die hem goed kan vervangen.?

  Beantwoorden
 4. Tiemen

  Er blijft geen enkele kwaliteit meer over en al krijgen ze 10 miljoen voor een speler, ado krijgt toch niets, alles is voor die pinda’s uit china. Daarom krijgen wij de spelers die niemand wil en van As noemt dat kwaliteit. Geld van johnson el khayati en wat er nog meer is gevangen, dat ze voor ons verborgen houden, reken maar dat dat allemaal naar die chinezen gaat. Vind er geen donder meer aan na ruim 60 jaar. Liever zie ik ons in de kkd spelen zonder chinezen. Daar zagen we wel strijd in het verleden, kennen jullie seizoen 1985/1986 nog we werden ongeslagen kampioen, wat een tijd was dat, trouwens ook in de eredivisie in de jaren 1965, 3e plaats eredivisie. Die tijd komt nooit meer terug door deze leugenachtige chinezen.

  Beantwoorden
  • Jap33

   Nou dat seizoen kennen we niet goed meer. Dat is 138 jaar geleden. Ken jij de jaren 90 nog? Den Haag speeldextoen jaren lang voor 1000 man op de tribune dramatisch slechte wedstrijden. Het enige fijne uit dat decennium was dat ze op gras en in het Zuiderpark speelden.
   Met Immers, Beugelsdijk, Kanon hebben we al jaren leuke vechters in het team. Misschien geen Heel hoog niveau, maar dat heeft ADO nooit gehad. Dat Kanon weg is, is jammer, maar gewoon een prima zet van de club. Veelverdieners zonder echte meerwaarde. Pinas is een betere speler met meer potentie. Kanon kregen we aan de straatstenen niet kwijt, wat inhoudt dat dit voor ADO prima is. Ze verdienen nog wat aan hem. Nu of nooit, want volgend jaar zou hij een jaar bankzitter zijn en daalt zijn waarde enorm.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.