De enorme hoeveelheid knuffels die zijn overgebleven na de knuffelactie van supporters van ADO Den Haag, zijn alsnog goed terechtgekomen. Volgens de regionale omroep Rijnmond hebben de knuffels dankzij de actie Adopteer een knuffelbeer een nieuw onderkomen, waarmee zo’n 20.000 euro is ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Vorige week zondag werden er tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag vierduizend knuffels vanaf de tribunes in een vak vol zieke kinderen gegooid. Er bleven zo’n 20.000 knuffels over. Om die knuffels ook een bestemming te geven, is de actie Adopteer een knuffelbeer opgestart. Knuffels konden voor één euro worden geadopteerd.

‘Het enige dat we van het ziekenhuis vragen is dat ze van het geld iets tastbaars doen voor de kinderen’, zegt initiatiefnemer Marc Weterings tegen Rijnmond. De knuffels gaan vervolgens naar goede doelen. ‘Zo komen de geadopteerde knuffels terecht bij voedselbanken, sinterklaasorganisaties, ziekenhuizen en organisaties voor gehandicapten.’

Meer knuffels adopteren
Het precieze bedrag dat naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat, wordt zondag bekendgemaakt als er een cheque wordt overhandigd. Dat bedrag kan tot die tijd ook nog oplopen, omdat er nog steeds knuffels geadopteerd kunnen worden.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.