Door een benutte strafschop heeft AZ van ADO Den Haag gewonnen. Net als vorige week tegen Feyenoord was Bilal Ould-Chikh de veroorzaker van de penalty. De benutte strafschop was de enige keer dat de Alkmaarders de uitstekende debuterende ADO-doelman Luuk Koopmans konden verschalken: 0-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend gemaakt hoeveel de knuffelactie heeft opgebracht. Het schitterende bedrag van 27.500 euro wordt naar het Sophia Kinderziekenhuis gestuurd. Daarnaast was er een minuut lang applaus voor Fernando Ricksen. De 43-jarige ex-international en oud-speler van AZ overleed deze week aan de gevolgen van ALS.

ADO zette vanaf minuut één AZ vol onder druk. Het eerste kwartier kwam de ploeg uit de Kaasstad amper in de buurt van de Haagse doelman Koopmans. Koopmans was één van de vijf wijzigingen die Fons Groenendijk had doorgevoerd in vergelijking met de wedstrijd tegen Feyenoord. Zo kregen ook Dion Malone, Crysencio Summerville, Elson Hooi en Michiel Kramer de kans om zich te bewijzen.

Solo vanaf eigen helft
Vooral Summerville viel in positieve zin op. De zeventienjarige pingelaar liet aan het Haagse publiek zien wat hij in huis heeft. Zo zette hij een solo op vanaf eigen helft. Zijn actie stopte op de rand van de zestien meter, waarna hij over het AZ-doel schoot.

Het was één van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft. Vooral de zo geroemde voorhoede van de Alkmaarders liet het afweten. Koopmans hoefde maar sporadisch in actie te komen. Met de brilstand werd de rust behaald.

Katachtige reflex
Koopmans mocht de tweede helft laten zien wat hij in huis heeft. Een voorzet van AZ kwam op de knie van ADO-verdediger Shaquille Pinas. De bal vloog vanaf vijf meter richting het Haagse doel, maar Koopmans wist met een katachtige reflex te voorkomen dat AZ op voorsprong kwam.

Uiteindelijk moest de Brabantse ADO-doelman zich toch gewonnen geven. Invaller Ould-Chikh liep tegenstander Albert Guðmundsson tegen de grond in eigen zestien. Scheidsrechter Allard Lindhout kon niets anders dan naar de strafschopstip wijzen. Teun Koopmeiners schoot de penalty binnen.

Pijnlijke wissel
Ould-Chikh werd twintig minuten na zijn invalbeurt weer gewisseld. De flankspeler moest het veld verlaten voor Tomas Necid. De flankspeler verliet woedend het veld.

Invaller Tomas Necid kon ook geen potten breken. ADO deelde nog wel wat speldenprikjes uit, maar tot een doelpunt kwam het niet. AZ ging met drie punten terug naar Noord-Holland.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

10 reacties

 1. Greenfield

  Die Ould Chick sppelt als eennouwe kip en presteerd het voor de tweede keer op rij om een penaulty te veroorzaken. Optieften met die brokkenpiloot.

  Beantwoorden
 2. Nick

  Hoop dat dit zijn laatste minuten voor Ado 1 zijn geweest. Niet meer opstellen, kan niet voetballen en heeft geen inzet -1 – -1 is -2.. Dit is geen Ado voetballer.

  Beantwoorden
 3. Westlandet

  Vergeet niet dat de heer a Meijers ook bij 3tegendoelpunten betrokken is met zwak optreden vorige week 2 En nu begint t ook bij hem

  Beantwoorden
 4. Rick070

  Toch ook weer heerlijk dat Kramer voor onrust zorgt….en verdedigers bezighoud…prima opvolger die koopmans van swinkels…enne ould mooie praatjes maker nooit meer opstellen!!!!

  Beantwoorden
 5. Jap33

  ADO stond goed. Had eindelijk weer eens een middenveld. Eerste helft hadden ze AZ in de tang. Summerville is fijne versterking, van Ewijck speelde opnieuw sterk, Koopmans straalt enorme zekerheid en bluf uit. Keepte sterk. Groendijk durfde eindelijk, na vele jaren, eens met lef spelen. Doodzonde dat je of verliest. Onnodig. Old Chick speelde opnieuw dramatisch. Lijkt wel of hij opzettelijk het team saboteert. Zelfs Goppel is beter.
  Hoe dan ook, wedstrijd gaf hoop voor toekomst.
  En wat een kansloze doorgesnoven, achterlijke dwazen na de wedstrijd. In bijzijn van tientallen kinderen lopen rellen tegen de politie en eigen fans. Hoop dat ze herkent zijn en nooit meer naar binnen komen. Dom volk.

  Beantwoorden
  • Grenfield

   Je bedoelt de mongolen van Hans de idioot die zijn korps niet onder controle heeft. Hij weet niet wat voor lont hij in het kruitvat kan gooien door zich als zachte heelmeester op te stellen en zijn onderbetaalde eencelligen maar aan te laten kloten

   Beantwoorden
 6. Reneus

  Keeper was erg goed!

  Wellicht had Groenendijk moeten nadenken voordat ‘ie die Ould-Chick inbracht. Een jongen als Falkenburg had veel meer kunnen brengen zeker de laatste 30 minuten van een wedstrijd. Nu is Ould-Chick al volledig afgeschreven. Maar wellicht kunnen we de coach ook afschrijven?? Hij heeft veel dingen goed gedaan, maar wellicht zit zijn houdbaarheidsdatum er op?

  Summerville deed het goed, maar mist nog de kracht om het 90 minuten vol te houden.

  Hooi = alles of niets (vandaag niets)

  Kramer mist nog te veel ritme.

  Onze backs (Ewijk/Meijers) moeten vaker die achterlijn halen om een voorzet in te brengen.

  Maar goed…..over 2 weken zitten we er weer en gooien we 020 op de pijnbank. Spelen we gewoon alle frustratie weg.

  Beantwoorden
 7. Rijsbergen

  Het was geen penalty,dat zijden ze ook in studio sport,die gooser kwam rechts om de verdediger heen en ging tegen Old Chick aanhangen liet zich daarna mooi vallen,kijk eens bij de VAR dan kon die scheids zien dat het ‘ schwalbe was,maar helaas, een pingel,nou boys maak de borst maar nat,volgende weekend staat Emmen voor de deur,die gaan ze ook niet zomaar winnen,ik denk dat ze zich gaan opmaken voor de keuken divisie,maar aan de andere kant heb ik ze beter zien spelen dan tegen Feyenoord,er was meer inzet en strijdlust, er was er een bij die het gisteren goed deed dat was van Ewijk,en dat voor ‘ amateur geweldig wat ,n inzet heeft die jongen.

  Beantwoorden
 8. Nick

  Ik vond het wel een pingel hij bungelt er als een drol achteraan.. Hij valt en daarna valt die speler van AZ logisch dattie fluit. Misschien had de VAR het wel moeten beoordelen en anders moeten zien.. Maarja wij dragen niet het rood/wit he..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.