ADO verloor met maar liefst 3-0 van FC Emmen en zakt naar zestiende plaats in de eredivisie.

ADO kwam er totaal niet aan te pas en hielp Emmen een handje bij de verdiende openingstreffer. Na een snel genomen vrije trap gaf Jan-Niklas Beste de bal laag voor en ADO-middenvelder John Goossens gleed onbedoeld de 1-0 binnen. Ook na dit eigen doelpunt bleef Emmen de aanval zoeken. Luuk Koopmans maakte een schot van Slagveer onschadelijk en Robbert de Vos vergat een crosspass van Keziah Veendorp te controleren.

Emmen won in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau al twee keer van ADO (1-2 en 3-2). De formatie uit Drenthe pakte in het vorige jaargang ook zes punten tegen FC Utrecht en FC Groningen, maar van deze ploegen werd in het lopende seizoen al verloren. Tegen ADO was het ook in de derde ontmoeting bingo.

De basis van de zege van vrijdagavond werd in een sterke openingsfase gelegd. Vijf dagen na het thuisduel met Feyenoord, waarin Emmen in blessuretijd een verrassende zege verspeelde (3-3), schoot de ploeg van Lukkien tegen ADO uit de startblokken. Michael Chacon, Luciano Slagveer en Michael de Leeuw (tweemaal) zorgden in het eerste kwartier al voor opwinding. De inzet van Slagveer, een heuse scorpion kick, was bijzonder spectaculair.

ADO kwam er totaal niet aan te pas en hielp Emmen een handje bij de verdiende openingstreffer. Na een snel genomen vrije trap gaf Jan-Niklas Beste de bal laag voor en ADO-middenvelder John Goossens gleed onbedoeld de 1-0 binnen. Ook na dit eigen doelpunt bleef Emmen de aanval zoeken. Luuk Koopmans maakte een schot van Slagveer onschadelijk en Robbert de Vos vergat een crosspass van Keziah Veendorp te controleren.

Voor Emmen was er geen vuiltje aan de lucht, maar het geblesseerd uitvallen van Nick Bakker betekende een domper. Ferhat Görgülü kwam voor de verdediger in de ploeg en vervolgens kreeg ADO opeens twee grote kansen op de gelijkmaker. Dion Malone schoot net naast en Shaquille Pinas kopte uit een vrije trap van Goossens over. Pinas had de bal hierbij beter aan Tom Beugelsdijk kunnen laten.

De eerste helft eindigde zo niet goed voor Emmen en het tweede bedrijf startte ook vervelend voor de thuisploeg. Beste kwam bij een onschuldig duel met Crysencio Summerville verkeerd neer en werd de tweede speler die geblesseerd uitviel aan de kant van Emmen. Dat ADO hierna niet op gelijke hoogte kwam, was een klein wonder. Een schot van Beugelsdijk van dichtbij werd op het laatste moment nog geblokt door De Leeuw.

VAR-moment
ADO liet in de tweede helft meer zijn tanden zien en Aaron Meijers ontsnapte aan een rode kaart, toen scheidsrechter Erwin Blank door de VAR naar het videoscherm werd geroepen. De arbiter bestrafte een harde tackle van Meijers op De Vos na het zien van de beelden met slechts een gele kaart. Summerville verzuimde hierna om de 1-1 binnen te schieten, toen hij oog in oog met Dennis Telgenkamp kwam te staan. Het geluid van een fluitje liet de aanvaller stoppen.

Emmen kwam onder druk te staan, maar hield stand en verdubbelde uit een counter zijn voorsprong. De voorzet van Slagveer was precies op maat voor De Leeuw, die de 2-0 binnengleed. Slagveer maakte na een doorgeschoten uittrap van keeper Telgenkamp zelf de derde treffer en maakte het feest zo compleet voor Emmen. Omdat in het restant nog drie keer het aluminium werd geraakt (Malone en Thom Haye namens ADO, Lorenzo Burnet namens Emmen) bleef het bij 3-0. Dat is de grootste zege ooit van Emmen in de Eredivisie.

Brody’s leaderboard

10 reacties

 1. Jap33

  Sja, als je denkt dat je in het moderne voetbal meekomt door 3 jaar lang geen cent uit te geven aan de selectie, ben je geen bestuurder waardig. Daarnaast viel mij vorige week heel duidelijk een groot verschil op tussen ADO en AZ. Waar bij AZ in de warming up een hoop gif zat, en enthousiasme met de wil een goede pot op de mat te leggen, was bij ADO het wekelijkse laken en pak. Gezapig en sloom overtikken en op goal schieten. Slapjes tot de middenlijn sjokken en de kleedkamer in. Misschien heb ik het mis, maar ik vond het typerend voor ADO. Er zit geen gif in, selectie is doodgebloed.

  Beantwoorden
 2. Ron

  Goed zo mannen! Lekker gewerkt hoor, echt iets om zeer trots op te zijn. Dus slaap morgen lekker uit, geniet van de dag en neem het er maar van. Wat kan jullie die club nou helemaal schelen? Niets toch? Dus een heerlijk lekker lang weekeinde gewenst. Volgende week weer een nieuwe nederlaag en aan het eind van het seizoen zien jullie wel verder.

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Ik heb het jullie verteld dat je niet zomaar van Emmen zal winnen,vind het nog steeds een belabberd zooitje,weinig strijdlust waarom zijn zulke jongens bij Emmen wel gemotiveerd,omdat ze plezier in het spelletje hebben,en op het hoogste nifo mee willen doen,en ,n trainer die ze kan motiveren,maar goed volgende week weer ,n flink pak slaag ze gaan dat zeker niet met deze instelling winnen van Ajax,dit is de voorbereiding naar de keukendivisie en daar ga je het ook moeilijk krijgen nu zeggen ze dat ze de eerste zwaren wedstrijden hebben gehad maar er komen zeker nog naren potten voetbal aan,dus ben zeer benieuwd.

  Beantwoorden
 4. Nick

  Ik vind Fons wel meevallen hoor.. van AS heeft nog voor weinig versterking gezorgd.. maar wat wil je.. Voor de duizendste keer onze club is ziek.. wij kunnen alleen verkopen.. de formule:je verkoopt elk jaar weer je beste spelers en dan moet je maar hopen dat je transfervrij wat gelukjes hebt, uiteindelijk in golfbewegingen ga je langzaam naar beneden en zal je ook gaan degraderen.. Welke mensen binnen de club zorgen ervoor dat wij alleen maar spelers mogen verkopen en niks kunnen kopen? Die moet je eruit schoppen.. Maarja dat kan niet want ze spelen allemaal verstoppertje en vullen zo samen al jaren lang hun zakken..

  Beantwoorden
  • Rijsbergen

   Wat Nick hier schrijft daar heeft hij groot gelijk in,Fons is best ‘n rustige en goede trainer,maar als je geen materiaal heb dan houd alles op,en die chinees strijkt al het geld op,ze investeren geen enkele euro meer in de club,deze mensen zo snel mogenlijk weg doen wat niet zal meevallen,dit is mijn mening en we moeten het er maar mee doen.?

   Beantwoorden
   • rick070

    fons is degene die speles traint en de lijnen uit zet er is in de periode dat hij daar rondloopt nog niet eens lijn in het het spel te vinden , nog nooit heeft een elftal twee keer achter elkaar in dezelfde opstelling in het veld gestaan.
    Na elke verloren partij geeft hij een kut commentaar hoe slecht het was en waar het aan ligt , maar nooit aan de technische staf en dat neem ik hem zeker kwalijk.

 5. Damocles

  rip ado
  kut bestuur
  zwakke spelers die niet kunnen ballen
  kut mogelijkheden
  pleuris eigenaar
  degredantjes
  nieuwe keuken lekkah

  Beantwoorden
 6. Maurits

  Erg makkelijk om de staf de schuld te geven als zij de middelen niet voorhanden te hebben. Zelfs de spelers kan je niet de schuld geven als zij simpelweg niet over de juiste kwaliteiten zouden beschikken. De kern van dit ligt inderdaad veel dieper. Geen financierders te vinden en/of diegenen die dit moeten doen, beschikken niet over het netwerk of die vaardigheden om dit voor elkaar te krijgen. Voor de aanhanger van onze FC is het of accepteren dat het nooit wat gaat worden of blijven hopen op betere tijden. De kop “Emmen is blij met de aanwezigheid van ADO in de Eredivisie” was trouwens goed pijnlijk.

  PS
  Twee keer dezelfde alinea is wel erg makkelijk kopij aan leveren zeg 😉

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.