Ajax-supporters zijn al sinds 2006 niet meer welkom bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag en daar willen de fans van de club uit de Hofstad verandering in brengen. Supporters van ADO vinden dat de fans vanuit Amsterdam erbij horen te zijn in het stadion en daarom wordt er zondag actie gevoerd door de Haagse fans, zo meldt supportersvereniging FCDH maandag op Facebook.

De Haagse fans zijn het zat dat Ajax-fans al jarenlang worden geweerd. Daarom blijft een deel van een tribune in het Cars Jeans Stadion zondagmiddag de eerste twaalf minuten leeg, als de ploeg van trainer Alfons Groenendijk het op eigen veld opneemt tegen de koploper van de Eredivisie. “Dit uit protest tegen het bestuur en de gemeente Den Haag. Elk jaar worden er verschillende redenen gezocht om uitsupporters te weren tijdens de wedstrijd tegen 020”, zo schrijft FCDH.

“Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om vijfhonderd uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?”, vervolgt de supportersvereniging. “In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt.”

In zijn column voor De Telegraaf uitte Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar onlangs al zijn onvrede over de gang van zaken. “ADO heeft een ultra-modern stadion. Daar is het trots op en dan kan het niet zo moeilijk zijn om een paar honderd supporters met een combi-regeling, waarbij ze in een bus worden gestopt en bij het hek van het uitvak worden afgezet, in Den Haag te ontvangen. Het is onacceptabel dat dit niet te reguleren is”, aldus Van der Sar, die het vreemd vindt dat de gemeente Den Haag wel meewerkt aan de komst van uitsupporters in de Europa League.

“In de komende periode komen Partizan Belgrado, Manchester United en Astana met hun fans naar Den Haag voor de wedstrijden van AZ. Die supportersgroepen, waarvan enkele toch heel fanatiek ook, mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn”, aldus Van der Sar.

Bron: Voetbalzone
Fly-Over Leaderboard

9 reacties

 1. rick070

  Wat is het verschil met een jaar geleden ineens???? een handgranaat aan de deur en dan zijn ze wel welkom!!! vreemde gang van zaken…..ADO en 020 gaan nooit meer samen.

  Beantwoorden
 2. Rijsbergen

  Inderdaad nooit meer samen,kijk wat het gaaies van Ajax supporters hebben aangericht in de Kuip,bij de wedstrijd Ajax – Fortuna toen hebben ze alle toiletpotten van de muur getrapt de kans dat het bij ons gebeurd is vrijwel groot heel groot zelfs,daarom laat ze maar lekker weg blijven.

  Beantwoorden
  • vakkieG

   ze kunnen nog steeds hard wegrennen….. en natuurlijk was het de valencia suporters die de schuldige waren….
   nooit meer is en blijft nooit meer!

   Beantwoorden
 3. gekke dirk

  ze hadden die neuzen dood moeten slaan, tering volk. en trouwens alles zat weer mee met Lucky 020.

  Beantwoorden
 4. Nick

  Waar is de media? Het staat volgens mij in geen 1 krant.. laatst hadden we het over sponsoring en dat bedrijven niet willen sponsoren ivm het verleden van ADO.. en wat gebeurd er nu dan met Ajax? Feyenoord precies het zelfde verhaal.. Sinds ADO in het forepark zit is er misschien 2x wat wilt een rondje om het stadion gerent.. Bij ADO mag je alleen sponsoren als je je tas met geld achterlaat en je bek dicht houd. In ons geval heb je gewoon pech als je in den haag bent geboren en getogen en je voor je eigen stads club wil zijn.. Toen een aantal jaar geleden vd Kallen het ging verkopen voor 8 miljoen gaf niemand thuis.. alle grote jongens uit den haag, die het in elk voetbalprogramma wel heel goed kunnen vertellen wat er mis gaat.. Kan er een boek over schrijven maar hoe meer ik er over nadenk hoe moedelozer ik er van wordt..

  Beantwoorden
 5. Nietmeeradosupporter

  Fukkie G en midden moord zijn kindjes die zuiderpark niet hebben meegemaakt, en het zal mij echt verbazen of die babies het woord uberhaupt kunnen spellen of weten waar zuiderpark ligt.
  het gaat hun om ruzie te kunnen schoppen, lekker te rellen en of dit gaat om ons echte supporters te naaien of naast een pot te piezen, als de gemeenschap maar hun lusten maar financieren. Tuig dus.
  Ik als meerjarige seizoenkaarthouder gaat niet naar 020 as zondag niet omdat ik mij bedreigd voel maar omdat ik vooral baal van die mietjes op midden N. en G.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.