ADO won slechts 1 van de laatste 21 thuisduels met Ajax, maar maakte het de regerend landskampioen wel geregeld lastig in Den Haag. Weet ook Michiel Kramer, die in 2014 vijf minuten voor tijd een 1-1 gelijkspel veiligstelde.

,,Het is mijn mooiste herinnering. Dat blijft je bij, zeker hier”, zegt Michiel Kramer voor de editie van zondag. Ajax-thuis wordt in Den Haag gezien als de ‘Wedstrijd van het Jaar’. Met een grote grijns op zijn gezicht ziet Kramer er al naar uit. ,,In het stadion hangt er net even wat meer sfeer dan anders. Wij hopen daarin mee te gaan, ook om te bewijzen we mee kunnen tegen grotere ploegen.”

Want ADO mag dan zestiende staan, het weerde zich dit seizoen al kranig tegen PSV (3-1), Feyenoord (3-2) en AZ (0-1). Die laatste wedstrijd werd de afgelopen dagen nog vaak aangehaald, omdat ADO toen vol druk zette en lang aanspraak op meer dan een minimale nederlaag maakte. ,,Tegen AZ hebben we een goede wedstrijd gespeeld, daar hielden we een positief gevoel aan over. Helaas hebben we dat vorige week in Emmen niet door kunnen zetten, maar ik hoop dat we dat nu weer kunnen oppakken”, aldus Kramer, die in de laatste wedstrijden de voorkeur in de spits boven Tomas Necid kreeg.

Met de Tsjech heeft ADO nog een fysiek sterke spits achter de hand om eventueel wat te forceren, als het dat met de 1,96 meter lange Kramer al niet kan. Ajax heeft het recent vaker lastig gehad tegenstanders die op het randje speelden, al dan niet met een pinchhitter. Noem het de Llorente-factor, naar de lange Spurs-spits die ze in de halve finale van de Champions League zo’n pijn deed.

Bij ADO vervult Kramer met Lex Immers een belangrijke rol in het vroege storen, om zo het spel van de tegenstander te ontregelen. Het zal ook morgen de basis zijn om kans te maken op een goed resultaat, denkt Kramer. ,,Alles valt en staat met de kracht en de duels, we moeten allemaal keihard knokken. Daar kunnen we het verst mee komen, dus dat zal de insteek zijn.”

Strijd zoeken
Trainer Fons Groenendijk heeft als speler een verleden bij beide clubs en weet uit eigen ervaring hoe clubs als ADO het tegen het vaak kwalitatief sterkere Ajax proberen. ,,We moeten zeker de strijd gaan zoeken. Zij zijn alleen inmiddels wel zo goed geworden – ook in Europa – dat we er met alleen maar strijd niet komen. We zullen ook aan de bal beter moeten zijn.”

Kramer haakt daar graag op in. ,,Dat Ajax op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland is, dat weet iedereen wel. Het gaat erom wat wij daar tegenover stellen. ADO-Ajax is altijd een wedstrijd op zich, voor de fans maar ook voor ons.”

Morgen moet dat in het Cars Jeans Stadion samenkomen, hoopt Kramer. ,,Het druk zetten kost best wel veel energie. Tegen AZ kwamen we een kwartier voor tijd op achterstand, toen was het pijpje een klein beetje leeg. We moeten misschien beter onze momenten kiezen, maar ik denk niet dat dit in deze wedstrijd een probleem kan zijn.”

De 30-jarige Rotterdammer wil er maar mee aangeven dat hij in deze wedstrijd tegen Ajax net wat meer kan. ,,Iedereen weet wel dat dit niet mijn favoriete club is, maar zo zijn er bij ons wel meer jongens die een dergelijke gedachte hebben. Daarom is het ook zo’n bijzondere wedstrijd. Ik ben natuurlijk ergens opgegroeid waar je niet voor deze club bent. Ik haat ze niet, maar ik vind het wel extra fijn om tegen ze te spelen.”

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

4 reacties

 1. Kees

  Volgens mij word je tegen bepaalde clubs altijd genaaid En volgens mij maken de scheidsrechters alleen fouten in het nadeel van ADO

  Beantwoorden
 2. VakkieG

  Qua strijd tegen 020 heeft kramer wel bewezen dat hij voorop gaat…akkefietje cillissen was top!!!

  Beantwoorden
 3. Maurits

  Lekker professioneel Kramer… “Iedereen weet wel dat dit niet mijn populaire club is”… Popie Jopie.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.