DO Den Haag heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. De formatie van trainer Fons Groenendijk verweerde zich kranig tegen de landskampioen, maar kon een verliespartij niet voorkomen: 0-2.
Het vak van de fanatieke ADO-aanhang op Midden-Noord bleef in de eerste twaalf minuten leeg. Zij protesteerden tegen het feit dat uitsupporters al dertien jaar niet welkom zijn in zowel Den Haag als Amsterdam. Om diezelfde reden besloot de leiding van Ajax het duel te boycotten.

Op het moment dat de protesterende fans binnen kwamen, keken de scherp gestarte gastheren al tegen een achterstand aan. De verdedigers van ADO legden Hakim Ziyech geen strobreed in de weg en de spelmaker van Ajax stelde Klaas-Jan Huntelaar in staat om de 0-1 simpel binnen te schieten.

Koopmans redt drie keer knap
Toch raakte ADO niet van de leg door die vroege tegenslag. In het restant van de eerste helft kreeg het nog twee grote kansen, maar Michiel Kramer werd gestuit door Ajax-doelman André Onana en Crysencio Summerville mikte in het zijnet. Aan de andere kant redde ADO-keeper Luuk Koopmans drie keer knap op inzetten van Ziyech.

Na rust viel er aanzienlijk minder te beleven. Ajax nam gas terug en ADO kon geen bres in de Amsterdamse defensie slaan. Vier minuten voor tijd maakte invaller David Neres er nog wel 0-2 van. Dat deed hij ogenschijnlijk in buitenspelpositie, maar de VAR greep niet in en scheidsrechter Kevin Blom keurde het doelpunt goed.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Kees

  Beetje jammer dat er niet staat dat ie binnen drie minuten al voor Ado op de stip had moeten liggen en een rode kaart voor 020

  Beantwoorden
 2. VakkieG

  Eindelijk een voorhoede die elkaar begrijpt en gevaar sticht…prima keeper trouwens…beetje vertrouwen kweken …

  Beantwoorden
 3. Nick

  Wel wat pluspunten gezien inderdaad.. VAR momentje het 2de doelpunt van Ajax? Niet eens kijken maar leek wel minimaal buitenspel te staan, andersom? vlag omhoog en zal er niet gekeken worden.
  Nep dat ze gaan zingen over iemand zijn kind of familie, scheld de speler zelf lekker de huid vol..

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Ik heb van middag ,n beter en gretiger ADO gezien,we mogen blij zijn dat het voor de rust niet met 0-4/5 achter staan, de volgende wedstrijd volgende week is PEC Zwolle en daarna Fortuna Sittard,nou ik heb vanmiddag Fortuna zien spelen tegen Feyenoord nou maak je borst maar nat,zij rolde Feyenoord op met 4-2 we zijn gewaarschuwd.

  Beantwoorden
 5. Rick070

  Lekker publiek dat na 12 minuten op de tribune gaat lzitten en over een kind van blind gaat zingen top supporters!!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.