Vier wedstrijden, nul punten. Het tweede competitieblok was geen succesvolle voor ADO Den Haag, dat zich tijdens de interlandperiode weer zal moeten opladen om straks afstand van de onderste plekken te kunnen nemen.

Het wegkomen van plek zestien op de ranglijst is iets waar ze bij ADO liever vandaag dan morgen aan beginnen. ,,Wat dat betreft is die break vervelend, want nu moeten we het gas er even afhalen”, zei trainer Fons Groenendijk zondag. De wedstrijd van over twee weken tegen het in crisis verkerende PEC Zwolle was toen al een onderwerp.

Bij ADO is er na Ajax-thuis (0-2) een gemengd gevoel. Net als eerder tegen AZ (0-1) gaf het een topploeg partij, maar leverde dat geen punt op. ,,Maar er is geloof in de ploeg, het karakter van de spelers en de werkwijze van de staf”, zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As, die ook op drie goede seizoenen kan terugkijken. Dat zorgt voor vertrouwen, ook al blijven de punten nu even uit.

Pinpas
,,Natuurlijk willen we graag hoger op de ranglijst staan en dat gaat ons ook lukken”, vervolgt Van As, die ook ziet dat ADO minder makkelijk scoort. Toch wijst hij net als Groenendijk op de ontwikkeling van jonge spelers als Milan van Ewijk, Crysencio Summerville en Shaquille Pinas. Daarnaast kon ook nieuwe keeper Luuk Koopmans zich zondag laten zien. Met enkele reddingen deed hij dat ook.

,,Het is onbevangen. Ik kan er ook van genieten als ik zie hoe ze trainen en bezig zijn, alleen hebben we te weinig punten. Vooral de nederlagen tegen FC Emmen en eerder Sparta doen ons wat dat betreft pijn”, benadrukt Van As.

De serie nederlagen steekt natuurlijk ook in de spelersgroep, waar zondag het gevoel bleef hangen dat een stunt tegen de rivaal mogelijk was. ,,Er zat meer in”, zei Summerville kort na afloop, nog balend van zijn gemiste kans voor rust. ,,Dat was jammer. Als team hebben we het goed gedaan, maar we waren niet gretig en efficiënt voor de goal.”

Toch was de 17-jarige rechtsbuiten misschien wel hét voorbeeld van de onbevangenheid, zo intuïtief speelde de Feyenoord-huurling. Soms ongrijpbaar voor de Ajax-achterhoede en samen met Michiel Kramer zorgend voor gevaar. ,,Ik moest doen waar ik goed in ben: tegenstanders passeren, diepte achter de verdediging zoeken en verder gewoon vrijuit spelen”, zei de jeugdinternational daarover.

Publiekslieveling
Dat hij er man van de wedstrijd mee werd, zei hem niet zoveel zonder tastbaar resultaat. ,,Ik wil ADO Den Haag op zijn kop zetten, publiekslieveling worden en proberen gewoon elke week drie punten te pakken.” Het is iets, waar hij zeker nog een week langer op zal moeten wachten. Net als de rest van ADO, dat stilaan naar een overwinning smacht.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.