Dankzij een 3-1 nederlaag op bezoek bij concurrent PEC Zwolle blijft ADO Den Haag zestiende in de eredivisie. ADO was het eerste half uur de betere ploeg, maar zag alleen Michiel Kramer scoren. Daarna was PEC Zwolle aan de beurt. De ploeg uit Overijssel maakte de kansen wel af en scoorde drie keer tegen de residentieclub.

Het eerste half uur was voor ADO Den Haag. De mannen van Fons Groenendijk dicteerden het spel en kwamen via een doelpunt van Michiel Kramer op voorsprong. De spits rondde na acht minuten een voorzet van Dion Malone af.

Daarna kon ADO de voorsprong uitbreidden. Onder andere Tom Beugelsdijk en wederom Kramer lieten kansen op de 0-2 liggen. Ook Crysencio Summerville liet zich gelden. De jonge vleugelaanvaller was een plaag voor de Zwolse verdediging en zette een paar keer zijn teamgenoten in een kansrijke positie.

Luuk Koopmans
Na een half uur spelen verloor de Haagse ploeg de controle over de wedstrijd en kwam PEC meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in een doelpunt van Iliass Bel Hassani ongeveer tien minuten voor rust. Daarvoor moest ADO-keeper Luuk Koopmans al een paar keer handelend optreden. Het doelpunt van Zwolle was ook de score waarmee de kleedkamers werd opgezocht: 1-1.

Opvallende getuige van de wedstrijd waren de Chinese aandeelhouders van ADO Den Haag. Zowel Hui Wang, Felix Wu als Terry Wang van United Vansen waren aanwezig. Daarnaast zat ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO, Ad Melkert, op de tribune.

PEC Zwolle loopt weg
Na rust kabbelde het duel voort. Er waren voor beide ploegen kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werden PEC en ADO tot de 75ste minuut niet. In die 75ste minuut kwam PEC discutabel op voorsprong. Scheidsrechter Sedar Gözübüyük keurde in eerste instantie het doelpunt af vanwege buitenspel. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

De problemen werden voor ADO nog groter toen Pelle Clement in de 87ste minuut de 3-1 binnenschoot. ADO blijft door de nederlaag op de zestiende plaats staan, maar ziet tegenstander en concurrent PEC Zwolle weglopen. Volgende week moet ADO Den Haag naar de nummer drie van de eredivisie: Vitesse.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

10 reacties

 1. Tiemen

  Tja, dat kan gebeuren he! Wang zag zij sterrenteam een half uur lang schitteren tegen een zeer sterk wereld team uit Zwolle. Door alle tegenslagen en gebrek aan behoorlijke voetballers denk ik niet dat wij dit seizoen al europees gaan schitteren en Ajax doen vergeten.
  Maar daar zal United Vansen niet wakker van liggen die uitspraken waren alleen maar bedoeld om iedereen zand in de ogen te strooien. In feite hadden ze helemaal geen plannen met dit armlastige team.

  Soms moet je gewoon een beetje liegen en bedriegen om te krijgen wat je wil hebben.. SUBSIDIE in China. Wat met Ado gebeurt zou die chinezen een zorg zijn. Nou ja we gaan kijken of ze volgend jaar nog zoveel subsidie gaan op strijken, als ze spelen in de Keuken Divisie met bovendien een behoorlijke daling van inkomsten, sponsers en publiek, ik ken de tijd nog, dat we speelden voor amper 3000 toeschouwers. Uh, ga je nog het stadion uitbreidden Wang?? Zullen we in de KKD werkelijk echt gras krijgen? Volgend seizoen.

  Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   Ja joh, alles ligt aan Wang. Wang koopt een zooitje spelers waar je echt helemaal niets aan hebt. Wang doet alles verkeerd. Waar zijn de zogenaamde supporters die Steijn het stadion uit wisten te jagen terwijl er veel beter werd gespeeld. Het voetbal is onder die kut van een Groenendijk niet om aan te zien en heel midden noord is stil en blijft stil.

   Hij doet maar wat. Manders idem dito. Blijkbaar hebben dit soort goudzoekers zoveel krediet dat ze maar mochten blijven zitten. ADO supporters zijn echt de meest naïeve supporters die ik ooit heb gekend. Triest…zielig eigenlijk. Zoeken altijd zondebokken ver weg terwijl de grootste zondebok gewoon de langs zittende kuttrainer is in het betaalde voetbal.

   Beantwoorden
 2. Rick070

  Ook deze spelers en technische staf mogen zich diep schamen. Fons zoek als jeblieft ergens anders werk deze spelers hebnje in 20 maanden nog niets bijgebracht. En ze schamen zich er niet eens voor….wel knap van van as om twee clubs naar de klote te krijgen…

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  De moet is al aardig in mijn schoenen geschoten,geloof nergens meer in en Fonsie blijft er vrij nuchter onder,vind hem toch te soft,hij is wel ‘n goed mens maar er zit totaal geen chemie meer in dit team,ze moeten het eens veranderen,Fonsie naar het dames team en Sjaak Polak doorschuiven naar het eerste elftal,die durft nog wel het duivelse alfabet eruit te knallen,kijk eens naar Groningen waar Denny Buis trainer is die heeft het team behoorlijk op de rails gekregen na eerst ‘n jaartje moeilijk en zich toch heeft weten te handhaven en nu redelijk meedraaid,dus tijd voor wat anders Fonsie,je blijft er vrij nuchter onder met de uitspraken ik geloof er nog heilig in,nou gaat dat maar rustig vergeten,volgend jaar keuken divisie.?

  Beantwoorden
  • Jap33

   Groningen heeft wel wat miljoenen om uit te geven. Maakt het wel wat eenvoudiger. Neemt niet weg dat ADO spiratieloos is. Al het hele seizoen. Er zit niets meer in. De oudjes missen het eredevisie niveau inmiddels. Er is geen linksvoor en het elftal was in september nog niet eens compleet. Groenendijk krijgt er geen enthousiasme en leven meer in. De hele club is zo goed als dood. Beloftes worden al jaren niet nagekomen.( volgend jaar spelen we echt op gras hoor.. , inkomsten transfers gaat naar aankoopbeleid, binnen drie jaar spelen we Europees, de koffie wordt volgend seizoen beter… etc)
   Fons is geen slechte vent en heeft ADO meermaals gered. Maar nu lijkt de chemie uitgewerkt en is de sleur er behoorlijk ingekomen. Maar Fons gooien ze er nooit uit, want een nieuwe trainer wil niet voor een appel en een ei trainer worden en al helemaal niet bij een club waar het altijd kut is.
   Volgens jaar eerste divisie. Misschien maar goed ook. Al die egoïstische veelverdieners eruit en frisse nieuwe mensen erin. Wie weet komt er dan weer wat sfeer en plezier terug in de club

   Beantwoorden
 4. Carol

  Dit elftal is al te lang samen er is geen chemie tussen elkaar ook de aankopen zijn van kk divisie beugel aardige jongen pak domme kaarten ff tijdje op de bank geldt ook voor meijer old chickie geen toegevoegde waarde je kan merken dat lex het niet meer kan aanlopen door fouten van andere bakkertje speelt zonder vertrouwen alleen koopmans pinas en dat jonge ventje summerville doen het nog het beste dit wordt drama jaar ik hoop dat ik vergis

  Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Tijdens een training van Ajax loopt er een mysterieuze man rond met een hoed en snor,Duidelijk vermomd,Erik ten Hag heeft meteen door dat het Alphons Groenendijk is omdat ie zijn ADO colbertje nog aan heeft,Erik roept Fons en vraagt wat ie voor hem kan doen.Nou zegt ie,ik kwam eens kijken hoe jullie trainen,altijd maar winnen en veel scoren.Dat zit zo zegt Erik,ik laat ze regelmatig tegen etalagepoppen trainen,kunnen ze veel scoren en dat is goed voor het zelfvertrouwen,Bedankt voor de tip zegt Fons,dat ga ik ook eens proberen,De volgende dag gaat de mobiel van Erik af en Fons hangt paniek aan de lijn en roept…..Erik wat moet ik nu doen?de etalagepoppen staan met 4- 0 voor.?????

  Beantwoorden
  • Ron

   Normaal zou ik hier hard om kunnen lachen, maar nu…. tja, na zo ongeveer 40 jaar supporter zijn heb ik het geloof ik wel een beetje gehad ermee. Het is net of ik gevoelloos ben geworden, wordt toch niets. Raar eigenlijk.

   Beantwoorden
 6. Ron

  Ach, we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Degradatie betekent ok min of meer het einde en weet u….. eigenlijk zal het me niet eens meer zoveel doen vrees ik. Al weken, nee maanden zien we een lamlendige groep spelers en een trainer die het heel goed bedoeld maar de trein niet op de rails krijgt.
  Dus bereid u nu maar vast er op voor,dan is de klap niet meer zo hard straks.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.