Een goed spelend ADO Den Haag heeft in de slotminuten een 1-0 voorsprong uit handen gegeven. Na een benutte penalty van Michiel Kramer leidde de Haagse ploeg met 1-0. Uit een corner vlak voor tijd maakte Heerenveen gelijk. De equipe van Fons Groenendijk stijgt door het eerste gelijkspel van het seizoen twee plaatsen op de ranglijst en staat veertiende.
Voor de wedstrijd stonden de supporters stil bij het overlijden van ADO-fan Nick Baggerman. Op de tonen van ‘You’ll Never Walk Alone’ werden er fakkels afgestoken en werd er een spandoek getoond als hommage aan de fanatieke supporter. In de 41ste minuut volgde een minuutlang applaus voor Baggerman.

De eerste helft was vervolgens tam van beide kanten. Daar leek het na één minuut niet naar toe te gaan. Heerenveen-spits Jens Odgaard kon binnen zestig seconden na het eerste fluitsignaal al uithalen van rand zestien. Zijn poging ging naast het doel van ADO-doelman Luuk Koopmans.

Brilstand
Daarna was er een half uur lang weinig te beleven in het Cars Jeans Stadion. Dat veranderde toen Michiel Kramer een kopkans kreeg. De boomlange spits raakte de bal verkeerd en zag zijn poging in plaats van richting goal, naar achteren vliegen. In de daaropvolgende aanval van Heerenveen was Alen Halilovic dicht bij een doelpunt.

In het restant van de eerste helft probeerden beide ploegen het wel, maar kwamen niet tot een doelpunt. Met de brilstand werd de warme thee opgezocht.

Penalty
Ook de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. In het eerste kwartier was er geen serieuze doelpoging te noteren totdat Crysensio Summerville in zijn eentje richting Heerenveen-doel mocht optrekken. Hij bereikte de vijandelijke zestien, maar werd neergehaald door verdediger Sherel Floranus. Een penalty was het gevolg. Michiel Kramer benutte het buitenkansje en schoot de strafschop via de binnenkant van de paal in het doel.

In het vervolg controleerde ADO de wedstrijd en kwam de overwinning niet echt meer in gevaar. Erik Falkenburg had zelfs een kans op de 2-0. Maar de invaller knalde de bal vanuit een moeilijke hoek naast.

Gelijkmaker
Uiteindelijk kwam Heerenveen toch langzij. Uit een corner kopte verdediger Sven Botman de 1-1 op het scorebord en kreeg ADO de deksel op de neus.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

4 reacties

 1. Ruud

  Ja klopt,verkeerde wissels. Maar waarom na de voorsprong weer als laffe honden achteruit blijven lopen, ze roepen daarmee het onheil over zichzelf af.

  Beantwoorden
 2. VakkieG

  Worden weer spelers gehaald met een hoop blabla bv haye ..ould chik. Cibliki weer spelers die alleen maar salaris vreten en totaal niets waard zijn weer weggegooid geld …..
  Er moet toch iemand zijn binnen ADO die tegen fons en van as zegd tot hier en niet verder!!!!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.