In Zuid-Limburg heeft ADO Den Haag voor de tweede keer in negen dagen verloren van Fortuna Sittard. Waar het duel anderhalve week geleden in 3-0 eindigde, was de einduitslag nu 1-0. Door de overwinning passeert Fortuna Sittard de Haagse ploeg op de ranglijst.
In de eerste veertig minuten van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardig. Tom Beugelsdijk onderscheidde zich bij de Haagse ploeg. De verdediger ruimde enkele Limburgse aanvallen op en zorgde ervoor dat doelman Luuk Koopmans amper iets te doen had.

In die veertigste minuut scoorde Fortuna toch. Aanvaller Amadou Ciss schoot de bal hard hard achter ADO-doelman Koopmans. De 1-0 van Fortuna schudde ADO wakker. Zo kopte middenvelder Immers een bal op de lat. De rust werd met een achterstand behaald.

Voetbalfeest
Na rust was er meer te beleven in Sittard. Zo raakten zowel Fortuna als ADO de paal en Immers zag dat zijn schot werd gekeerd door de uitstekend spelende doelman Alexei Koșelev. Na tien minuten in de tweede helft was het voorbij met het voetbalfeest.

ADO was de tweede helft de beste van de twee slecht spelende elftallen. Tot grote kansen kwam het niet. Immers leek de gelijkmaker binnen te schieten. Alleen zijn doelpunt werd afgekeurd omdat invaller Tomas Necid de bal onderweg aanraakte in buitenspelpositie.

Gele kaarten-festival
ADO breidde zijn kaartenverzameling in de slotfase van de wedstrijd uit. Tom Beugelsdijk kreeg geel nadat hij doelpuntenmaker Ciss neertrapte tijdens een kopduel. Rood was meer op zijn plaats geweest. Ook Lex Immers, Necid en rechtsback Dion Malone kregen een prent. Die laatste speler is de volgende wedstrijd geschorst.

Gescoord werd er niet meer in het restant van de wedstrijd. Door de nederlaag springt Fortuna Sittard over ADO heen in de stand. De equipe van Fons Groenendijk staat zestiende in de eredivisie.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

12 reacties

 1. Nick

  Echt wat een stel poten staan er elke week weer op het veld zeg.. erger me er dood aan. Als je nou niet kan voetballen oké, maar die beleving waar is die man. Ze kunnen niet voetballen en er is geen beleving.. die Hooi kan niks die Poolse vleugelaanvaller kan niks die moeten ze weg sturen en in de winterstop proberen nog te versterken op de flank, eigenlijk is heel het team kut.. wrm speelt die van ewijk niet? Die loopt tenminste nog naar voren.. wat een stront team!

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Als je een week terug finaal wordt weggetikt door Fortuna-b, dan verwacht je natuurlijk niet dat ze vandaag ineens gaan winnen, hè.
  Dat je met minder dan 3 doelpunten verschil verliest is al een heuse prestatie voor dit elftal. Nu hopen dat Fons eens het licht ziet en begrijpt waarom ADO al maanden geen doelpunten maakt en dat hij echt wel vervangers heeft voor Bakker en Meijers. Deze 2 hebben echt geen eredivisie niveau meer en zorgen voor een compleet gebrek aan creativiteit en snel spelinzicht. Dan mag die Haye van Fons op de training niet genoeg zn best doen, maar je gaat me toch niet vertellen dat ze in de basis zo lekker lopen te ballen… En waar is van Ewijk?? De enige bij ADO die wel kan voetballen??

  Beantwoorden
 3. VakkieG

  welke trainer tolereert dat niemand een bal op kramer geeft en alleen voor eigen gewin gaat dribbelen??? dan grijp je toch een keer in meneer groenedijk??? of bent u niet de trainer van ado? of leert u de spelers om juist niet je spits aan te spelen?

  ps wat leert u de spelers eigenlijk wel?

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Ik heb niets tegen Groenendijk,maar hij moet een in de leer gaan bij andere trainers die wel langs de lijn staan te choachen kijk eens naar Dickie Advocaat die stuurd de spelers aan,Groenendijk zit of staat af en toe op maar doet helemaal niks,Dik Hese komt van zijn kont af als er trammelant op het veld is,ik heb het nu wel gehad met dit elftal,ze kunnen nog geen bal over vijf of tien meter naar elkaar spelen,Meiers knalt de bal alleen maar richting de mijnen er komt niks aan bij sommige spelers,was weer bar en boos,dit is ,n team wat nog problemen zal hebben in de derde divisie,nog niet eens in de kkd,ik ben er nu wel klaar mee,ga de volgende wedstrijd niet eens meer kijken,mijn voorkeur gaat dan echtelijk naar het ijshockey dat is tenminste een teamsporten.

  Beantwoorden
 5. Marco

  Ado is weer het lachertje van de eredivisie en het wordt weer een inhaalslag. Uiteraard is het lastig na het vertrek van El Khayati en Becker maar jongens dit pretendeert een profclub te zijn. Dat zie je helaas nergens meer terug, niet in het management, niet bij de technische staf en dat werkt door op het veld. Slechte deals met spelers die voor een appel en ei weggaan, dus je kunt niks terughalen behalve C garnituur. Verder vind ik dat Groenendijk de eer aan zichzelf moet houden want hij straalt in alles frustratie uit, geen plezier meer en hoe moet hij die gasten dan op de rit krijgen? Dat is nu niet meer geloofwaardig. Ado supporters die al wat langer meelopen hebben dit al vaker meegemaakt (helaas) maar we gaan het echt niet nog een keer gladtrekken zoals de afgelopen jaren. Tenzij het bezoek aan China cash oplevert, maar nog moet er structureel iets veranderen met de contracten ed. Af van die korte termijn politiek.

  Beantwoorden
 6. Begtje

  Terwijl het in de stad toch barst van de voetbal know-how op alle gebieden met Dick Advocaat, Martin Jol, Rob Jansen, Kees Jansma en dan vergeet ik er nog wel een paar. Als die gasten nou eens door één deur konden hè….

  Beantwoorden
 7. Nick

  Indd begtje. Je moet een beetje denken aan het scenario bij Feyenoord daar hebben ze de vrienden van Feyenoord en die hebben toch aardig wat macht binnen de club, dit plus steun van de supporters moet hopelijk op lange termijn de oplossing kunnen zijn.

  Beantwoorden
   • Nick

    Wat is daar anders aan als bijv. Een club als Feyenoord?
    Uiteindelijk wilt iedereen geld verdienen.. maar met dit beleid van nu is dat natuurlijk helemaal klote.. als Haagse mensen geld willen verdienen met ado maar daar ook een hart bij de club hebben, zit je beter dan wat er nu gebeurd… Maarja voorlopig is het ver weg en zijn die vieze Chinezen nog de eigenaar..

 8. Begtje

  Bij Feyenoord hebben de investeerders wel macht maar geen voetbalverstand. Ja, wat jij en ik hebben… Aan de namen die ik noemde vertrouw ik de club wel toe. Als dat toch ‘s doordrong tot China….

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.