Dankzij een schitterend doelpunt van John Goossens heeft ADO Den Haag een punt overgehouden aan het treffen met Willem II. De middenvelder schoot bij een 2-3 achterstand vanaf 35 meter de bal strak in de kruising. Daarmee kreeg ADO loon na werken. Willem II was een uur lang de betere ploeg in het Cars Jeans Stadion, maar door goed keepen van ADO-doelman Luuk Koopmans bleef de schade beperkt. Daarna nam ADO het heft in handen en dwong het een gelijkspel af.

Een zwak schot van Elson Hooi dat naast het doel van Willem II-doelman Timon Wellenreuther ging, was het enige schot van de Haagse equipe de eerste helft. De Tricolores zetten daar vijf grote kans tegenover. Twee van die kansen werden benut. Freek Heerkens schoot na tien minuten van dichtbij de 1-0 binnen. Vangelis Pavlidis schoot vijf minuten voor rust de bal de kruising in en liet Luuk Koopmans kansloos: 0-2.

De tweede helft kwam ADO als herboren de kleedkamer uit. De ploeg van Fons Groenendijk zette vol druk en dwong een aantal kansen af. Uiteindelijk was het Tomas Necid die in de vijftigste minuut de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na een mooie actie van Crysencio Summerville moest de Brabantse doelman Wellenreuter redding brengen. De rebound werd binnengeschoten door de Tsjechische ADO-spits.

Angel uit het spel
Lang kon de Haagse ploeg niet genieten van de aansluitingstreffer. Uit het niets schoot Vangelis Pavlidis de 1-3 op het scorebord. Daarmee trok hij voor een kwartier de angel uit het spel van ADO.

De residentieclub was daarna een tijdlang futloos en moest doelman Luuk Koopmans op de blote knieën bedanken dat de schade beperkt bleef. Hij won een-op-een-duels van de Tilburgse aanvallers, tikte ballen naast van de Brabanders en bracht bekwaam redding op doelpogingen van Willem II.

Summerville
Lex Immers en Summerville brachten nog wel wat blos op de Haagse wangen. Bijna alle Haagse aanvallen gingen via het duo. Dit leidde tot een aantal grote kansen. Erik Falkenburg kopte naast na een scherpe voorzet van Summerville. Necid schoot twee keer rechtstreeks op de keeper en een poging van Summerville werd ternauwernood gekeerd door verdediger Sebastian Holmén.

Uiteindelijk was het Necid die in de 83ste minuut weer hoop bracht. De spits kopte uit een corner van John Goossens de 2-3 binnen. Het slotakkoord was voor Goossens. De middenvelder knalde van 35 meter de bal vol in de kruising. De 3-3 van Goossens verdween niet meer van het scorebord.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

2 reacties

  1. Jap33

    Als ADO fan weet je dat de meest slechte wedstrijd altijd nog slechter kan. Dat bleek vandaag maar weer eens de eerste helft. Zonder enthousiasme, zonder beleving en als chagrijnig vee komen ze al het veld op. En wat een ellende zeg… ADO mocht blij dat dat Willem 2 bij rust niet met 6-0 voor stond. 2e helft andere koek. Haye bracht snelheid en enthousiasme in het spel met goed voetbal. Zo’n speler heb ik dit seizoen nog niet gezien. Necid scoort 2 keer, maar ben hem liever kwijt dan rijk. Licht alleen maar op de grond te janken, engerd. Verder blij met de wederopstanding. Hopelijk ziet Fons het licht en blijft Bakker op de bank. Maak me alleen nog ernstig zorgen over de verdediging, want die ontbrak compleet vanavond.

    Beantwoorden
  2. vakkieG

    en dat dat commetaar van groenendijk weer achteraf wat een zielige man wordt dat ondertussen…..rot gewoon op fons!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.