Op bezoek bij Heracles Almelo is ADO Den Haag met 4-0 onderuit gegaan. Op de overwinning van de ploeg uit Overijssel was niet af te dingen, de mannen in het zwart-wit waren heer en meester. Door de nederlaag blijft ADO zeventiende staan in de eredivisie. Bijna alle concurrenten hebben een wedstrijd minder gespeeld en komen zondag pas in actie.

ADO begon fel in Almelo en probeerde in de eerste vijf minuten een doelpunt te forceren. Heracles hield de Haagse aanval makkelijk van zich af en nam langzaam maar zeker het heft in handen. Na een paar speldenprikjes scoorde de ploeg uit Overijssel een doelpunt. Clubtopscorer Cyriel Dessers draaide knap weg bij Tom Beugelsdijk en rondde af. Het was alweer de tiende competitietreffer voor de Belg.

Heracles had ADO vervolgens in een houtgreep. De ploeg van Fons Groenendijk kwam maar sporadisch in de buurt van de zestien van de thuisploeg. Verrassend was het dan ook niet dat Heracles vlak voor rust de 2-0 op het scorebord zette. Slordig balverlies van John Goosssens leidde een zwart-witte aanval in. Uiteindelijk kwam de bal bij Tim Breukers. De verdediger gaf een goede voorzet waaruit Mauro Júnior scoorde.

Heracles de boventoon
Ook in de tweede helft voerde Heracles de boventoon. Relatief eenvoudig maakten de Heraclieden de derde en vierde treffer van de avond. ADO kon er niets tegenover zetten en mocht blij zijn dat de ploeg uit het oosten van Nederland rustig aan deed in het restant van het duel. De 4-0 voor Heracles was meer dan verdiend.

Concurrent van ADO, Fortuna Sittard, won in eigen huis van FC Groningen en loopt daardoor langzaam weg bij ADO op de ranglijst. Concurrenten FC Emmen, PEC Zwolle en VVV Venlo komen zondag pas in actie. De achterstand op nummer zestien, VVV, is één punt. Wel heeft de ploeg van Groenendijk een wedstrijd meer gespeeld.

Bron: Omroep West

14 reacties

 1. Nick

  -Koopmans (lachen met spelers na verlies)
  -Malone heeft geen zin om te rennen.
  -Beugelsdijk ( lange ballen en spitsen de ruimte geven)
  -Meijers (zowel aanvallen als verdedigend niks meer waard)
  Goosens ( doet zijn best)
  Immers ( huilt veel bij elk tikje die hij krijgt)
  Haye ( inspiratieloos)
  Valkenburg (leuk voor de laatste 10 minuten)
  Necid ( geen pepernoot geraakt en geen bal vast kunnen houden)
  Summerville ( enige speler met dreiging)
  Alle invallers kunnen er ook geen reed van.

  Oja vergeet mezelf ( pleurus avond)

  Beantwoorden
  • Carol

   Nou ik kan je een hand geven het wordt steeds slechter beugelsdijk uit vorm ff op de bank tot nader order meijer ernaast zetten gooi er maar jonge jongens in die wel een Haags hart hebben als we doorgaan zeker degradatie en groendijk heeft niet zoveel om op te stellen en anders net als bij roda die Chinees eruit zetten

   Beantwoorden
 2. Carol

  Heb net vernomen dat groenendijk zelf denkt aan stoppen ff iets geks zeggen Mario been of ernie brandt van Eindhoven verder zie ik geen goeie opvolger

  Beantwoorden
 3. Tiemen

  Van As bedankt, Je hebt er weer een zooitje van gemaakt, je kwaliteit spelers die net genoeg kwaliteiten hebben voor een amateurclub.

  Geweldig gescout, ja kan direct zien dat je er verstand van hebt, dankzij jou IQ van een Ezel. Hier is niets meer aan te redden, zolang jij er bent.

  Toch nog een felicitatie, het is je gelukt om een tweede naar de klote te helpen in korte tijd. Blijf maar lekker op je luie reet zitten en wacht met een grote glimlach wanneer je je salaris binnen krijgt. Ik weet nog de jaren dat we speelden voor een 2 a 3 duizend mensen. Die tijden komen met jouw weer terug, we zullen wel vele jaren in de KKD blijven, dus dat heb je dus wel bereikt. Bedankt man ook dat je zoveel hart hebt voor deze club Rot op voordat ze je er uit smijten.

  Beantwoorden
  • Rick070

   ik vind het knap van van as dat hij in 8 jaar twee clubs naar de klote heeft geholpen….waar de mac zit of waar een snackbar is dt weet hij wel maar waar je voetballers vandaan haalt weet hij absoluut niet wat een kneus oprotten gewoon.

   Beantwoorden
 4. VakkieG

  En neem huilebalk Groenendijk mee!!!!
  ongeveer 85 wedstrijden gespeeld onder deze inspiratieloze huilebalk en nog nooit twee keer achter elkaar dezelfde opstelling….dat zegt toch wel genoeg!!! en laat van As alle kosten terug betalen van de spelers die hij heeft gehaald en die gefaald hebben….optel sommetje? een falende TD zonder netwerk!

  Beantwoorden
 5. Nick

  Wil niet de schuld in Groenendijk ze voeten schuiven.. Hij heeft namelijk ook gewoon goede dingen gedaan.. Het aantrekken van spelers is helemaal mis gegaan.. je hebt teveel zwakken spelers gehaald.. Als dit door van AS komt moet hij zijn spullen pakken.. Elke speler die uit het buitenland is gekomen stelt niks voor.
  Je beste spelers verkopen wat al jaren gebeurd en steeds maar hopen dat je wat terug kan halen transfervrij, dan vraag je gewoon om kapot te gaan..
  Dit wat ik beschrijf is een chronische ziekte.. je kan je dan afvragen waar het mis gaat? En waar dit allemaal mis gaat dat moet je bestrijden. Dit doe je niet met rechtzaakjes dat is gebleken. Hoe doe je dat dan wel? Ik zal de boel niet gek maken.. maar volgens mij moet er een groep opstaan die opstaat tegen de chronische ziekte.. Nogmaals zet Ronald Koeman voor de groep en je club is echt niet gered.. er gaan structureel dingen verkeerd op de kantoren

  Beantwoorden
  • Jap33

   Mee eens. Met het beleid dat je steeds je beste spelers verloopt en er het geld niet gebruikt om je selectie te versterken maar weer zonder geld B of C keuze voetballers binnenhaalt, vraagt om teloorgang. Dat is nu aan de hand en die val kan nooit worden gestopt als er geen geld in het team wordt gestopt. Het is niet de technische staf die je veel kan verwijten. Zij roeien al jaren zonder riemen en hebben het de laatste jaren zelfs erg sterk gedaan. Het zijn de duurbetaalde beleidsmakers en de Chinezen die de club naar de afgrond hebben gebracht. Eerste divisie zorgt voor bijna halvering aan stadion bezoekers, veelbminderctv gelden, veel minder sponsor inkomsten etcetera.. Het zal wijs zijn als je er nu wat geld ingooit in de winterstop. Dat verdien je terug bij lijfsbehoud.
   Hoop van harte dat die Chinezen de club gauw van de hand doen.

   Beantwoorden
   • Bram

    Je kan de trainer en de technisch directeur de schuld geven maar als je je beste spelers verkoopt en het geld moet gebruiken om de gaten te dichten blijf er niets over om wat behoorlijks terug te kopen.
    En wat voor trainer moet je dan zijn om zo groep die er nu is om die goed te laten voetballen.
    De kwaliteit is er niet en de oude garde ziet het ook niet meer zitten.
    Die Chinezen zuigen ADO financiële leeg en
    Er is maar een oplossing, er moet geld komen!!!
    Dan kan de trainer en van As hun gang gaan om ons de supporters blij te maken!!!

 6. Frhvanrijsbergen

  Met pijn in mijn hart moet ik zeggen,zwaaien met de zakdoekjes voor Groenendijk van As en de hele schele kut bende van die Chinezen,die pompen hier geen geld meer in,ik hoor hem nog zeggen kunstgras eruit gewoon gras erin,en ,n tweede ring erop maar ze pompen liever hun geld in Suriname,daar hebben ze alles in de hand,dit betekend het einde voor ADO,ik heb niets tegen Groenendijk,maar welke trainer moet er dan voor het team komen,kijk naar Stam opgefleurd bij Feyenoord,Sloesky weg bij Vitesse en Bommel staat ook op de wip bij PSV,ik weet het niet meer😡😟

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.