Fons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag per direct neergelegd. Hij heeft de clubleiding te kennen gegeven dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen. De club respecteert het besluit en beraadt zich de komende periode over de invulling van de trainerspositie. Voorlopig neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar.

Groenendijk licht zijn besluit toe: “De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.”

Het is een besluit met pijn in het hart, geeft Groenendijk aan. “De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft.”

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over het vertrek van Groenendijk: “Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten”, aldus Hamdi. “We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen.”

Bron: ADO Den Haag
Brody’s leaderboard

17 reacties

 1. Ingrid

  Het is vreselijk jammer, maar geen ontkomen aan. De chemie is uitgewerkt en geen goed materiaal. Bedankt Fons je hebt het voorgaande jaren goed voor elkaar gekregen. Sterkte voor je opvolger

  Beantwoorden
  • Bram

   Ja het is zeker heel jammer maar ik denk ook dat hij wel gelijk heeft.
   Het is een goede trainer die ADO toch een paar uit de put heeft getrokken.
   Voor Fons het aller beste en voor ADO ook als er geld komt

   Beantwoorden
 2. Carol

  Was te verwachten dit jammer dat hij gaat fons bedankt en veel succes met je verdere trainerschap maar wie wil dit zooitje nog trainen hoop op Mario been of ernie brands van Eindhoven verder zie ik geen goeie opvolger die hierin wil stappen

  Beantwoorden
 3. Ron

  Tsja. En wat nu? Degradatie komt eraan, want als ik dit zo zie krijgt zelfs de paus deze slappe hap niet meer aan iets wat ook maar op voetballen lijkt. Maar wie weet kan Dick toveren?

  Beantwoorden
 4. Nick

  Je hebt iemand nodig met een groot netwerk.. je moet deze winter een hoop teringzooi laten gaan zoals die half Poolse buitenspeler en hopen dat je 2 versterkingen kan binnen trekken.. Maarja wie heeft trek in deze slangenkuil..
  Wil Feyenoord niet die Ajoeb verhuren plus nog een jong buitenspelertje?

  Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Mensen dit is vreselijk triest,maar Fons is geen Hans Kazan die zomaar even andere spelers uit de hoed kan toveren,helaas dat er op zo’n moment een vak bekwamen trainer doet besluiten om te vertrekken,met deze persoon is niets aan de hand,ik heb al zo vaak geschreven dat het niet aan de persoon zelf ligt maar het hele bestuur, nogmaals Fons succes in je verdere loopbaan.😩

  Beantwoorden
  • Vakkie G

   maar na een wedstrijdje of 96 had ik wel verwacht dat in ieder geval twee spelers een bal over 5 meter kussen spelen naar elkaar .daar is een trainer voor.

   Beantwoorden
 6. Ronald Elberse

  Wat mij opvalt is wederom het verwijt dat de spelersgroep niet goed genoeg is en dat daarom Groenendijk terecht onderaan staat. Misschien even ter herinnering. Groenendijk heeft samen met de heer van As de afgelopen twee jaar 15 spelers mogen halen. Transfervrij en huur spelers. Deze spelers komen niet voor niets naar ADO dus die krijgen een salaris. Iedere maand weer. Als je deze salarissen bij elkaar op telt dan kom je al gauw op een kleine 2 miljoen (stel ze verdienen 150K) per jaar wat je uitgeeft aan spelers die er, zie boven, niet veel van kunnen. Moeten we dit nu die spelers kwalijk nemen of is dit een zaak voor van As, die de spelers voorstelt, of Groenendijk die uiteindelijk beslist of spelers in de selectie komen?

  Precies. Er is er maar verantwoordelijk voor de matige selectie en dat is de trainer. Inpassen van eigen jeugd, het scouten van jonge spelers die voor 50-75k komen spelen is er niet bij. Onder leiding van Manders is de ADO jeugdopleiding verder uitgekleed en is het niveau verder naar beneden gegaan. Zie jong ADO, dit zouden toekomstige ADO 1 spelers moeten worden, staan in rechterrijtje 3e divisie.
  Scouting is dramatisch, opperscout Ron Kenter weet alles, kent iedereen maar presteert het om ADO volledig kapot te maken. De beste Haagse jongetjes kiezen inmiddels voor Sparta, Excelsior en Feyenoord. ADO is ziek, kapotgemaakt door voorbijgangers die er voor zichzelf zitten.

  En dan het medelijden hebben met Groenendijk omdat die brandhout tot zijn beschikking zou hebben….ongepast. De man heeft niets maar dan ook niets gedaan het begrotingstekort terug te brengen, alleen maar zeuren om spelers en dan vervolgens FC Parnassia te halen. Laten we hopen dat er een trainer komt die wel met de jeugd aan de slag gaat. Polly, van Kleef, van Ewijk…. zomaar wat namen die allemaal een contract hebben gekregen dus goed genoeg zouden moeten zijn.

  Beantwoorden
  • rick070

   Absoluut mee eens….bv Goppel wegsturen en Old dinges halen…wat een blamage je eigen jeugd wegsturen voor kneuzen! en als aanvulling de heer Groenendijk die altijd na de wedstrijd wist waar het aan lag de spelers!!!
   maar eerlijk is eerlijk zoals een neus uit 020 ooit zei alle slechte dingen heeft ook een goede kant
   bv je speelt 1000 euro bij de toto op de tegenstander van ado dan heb je nu na 15 wedstrijden toch een dikke plus op je bankrekening!!!! of is dat de truc uit china???

   Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Alsof Groenendijk de spelers haalt en zelf scout daarbij is het lastig winkelen met een lege portemonnee voor van As. Of dacht je dat spelers stonden te springen om bij Ado Den haag te mogen voetballen spelers die ze op het oog hadden kozen toch voor een andere club in de eredivisie jammer maar helaas. Met name vorig seizoen werd het slechte spel verbloemd door individuele acties van met name El Khayati met z’n acties en doelpunten. En dat is nu te merken dat hij weg is net zoals Becker. Toen hoorden we niemand zeuren over het aankoopbeleid dus alleen een vingertje wijzen naar Groenendijk gaat hier niet op.

   Beantwoorden
   • Rick070

    Groenendijk besliste mee in het falende aankoop beleid.

   • Henk Overdam

    Groenendijk heeft alle spelers zelf gescout. De spelers die zijn aangedragen door de verantwoordelijken, die wilde hij niet. Zelfde als met Petrovic. In de stal waar hij zelf zat spelers laten komen levert geld op.

    Als je een lege portemonnee hebt kun je ook geen 8 nieuwe spelers aan trekken die geld kosten, stuk voor stuk. Dus regelrechte onzin om weer met die lege portemonnee aan te komen.

    Er zijn duizenden voetballers die bij ADO willen spelen maar die willen net iets meer verdienen dan een ander. IN plaats van 8 nutteloze spelers (en dan heb ik het alleen maar over dit seizoen) 2 veel betere en je had gestaan waar je qua begroting hoort te staan.

    Becker is gekomen onder Petrovic dus ken je feiten. Groenendijk is volledig verantwoordelijk en niemand anders. Toen die graaier van een Manders er zat luisterde helemaal niemand naar van As. Jeffrey mag de slecht nieuws gesprekken doen en groenendijk speelt mooi weer.

 7. Tiemen

  Ik betwijfel of er een trainer geinteresseerd is in een club met ondermaatse en veel te oude spelers , die niet meer schijnen te kunnen voetballen. Dit is al lang zo, maar na vertrek van de 3 beste spelers valt het echt op dat ze totaal niet meer kunnen voetballen en ook niet snappen op welke positie ze eigenlijk moeten staan.

  Dan kun je Groenendijk wel de schuld geven, maar van As gaf onze beste spelers bijna voor niets weg en haalde er spelers voor, waar geen andere club interesse voor had.

  Het is niet zo dat Groenendijk die spelers heeft aangesteld, hij kreeg ze en moest het er maar mee doen, van As dacht zeker dat hij een wonder dokter was.

  Ook, nadat hij die oude garde, nieuwe langlopende contrakten kregen, laten ze niets meer zien, inclusief Beugelsdijk, Meijer, Bakker, ze hebben geen zin meer en krijgen hun geld toch wel. Van As heeft Nac naar de klote geholpen en nu was Ado aan de beurt, met succes.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.