ADO Den Haag kan in januari de transfermarkt op. Algemeen directeur Mohammed Hamdi heeft in China de toezegging gekregen dat grootaandeelhouder United Vansen de helpende hand wil toesteken.

Voor trainer Fons Groenendijk komt dat te laat. Hij diende maandag zijn ontslag in, nadat ADO zaterdag met liefst 4-0 onderuit ging bij Heracles Almelo. De Hagenaars staan op een teleurstellende zeventiende plek in de Eredivisie, dat betekent rechtstreekse degradatie aan het einde van het seizoen.

“Ik ben in China geweest de laatste dagen en de gesprekken zijn heel goed en respectvol verlopen”, zegt Hamdi tegen Omroep West. “Dat is positief. De grootaandeelhouder is bereid mee te denken als het nodig is. En hoe het er nu voorstaat sportief gezien, is het nodig. De nieuwe trainer moet een keuze gaan maken of er versterkingen moeten komen. Als dat zo is, dan moeten we dat doen.”

Manager voetbalzaken Jeffrey van As stelt dat hij liever met Groenendijk was doorgegaan. “We wisten van tevoren dat we een zwaar seizoen zouden hebben”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “We zijn in de zomer geremd. Er ging een flink bedrag van het spelersbudget en tegelijkertijd vertrokken El Khayati, Becker en Kanon.”

Van As zag desondanks mogelijkheden om met Groenendijk aan het roer uit het dal te geraken. “Dat het met een andere trainer opeens gaat lopen, is natuurlijk onzin. Wij wilden de klus met Fons afmaken. Hij heeft de kwaliteiten om het om te draaien, maar moet er wel het gevoel bij hebben.”

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

9 reacties

 1. Nick

  😀 elke partij in dit verhaal vertrouw ik niet, zowel van As de Chinezen en hamtaro niet.
  Zal wel op 1 februari geld vrij komen.. Rot op man hier hadden we nooit mogen staan en deze situatie had zich nooit mogen afspelen hier in den haag.

  We hebben een club met mongolen aan het roer, tieft op met al je troep, rot die chinezen eruit en ga dan maar iets bouwen met de zogenaamde echte Haagse gasten die geld hebben, die alleen niet de club kochten voor 8 miljoen maar het toelieten dat er chinezen aan het roer kwamen..
  Nep zooitje..

  Koop je seizoenskaarten wordt je gefopt bij het leven.

  Beantwoorden
  • Harryvdkaay

   Waar blijven de hagenezen Martin jol of Aad de Mos Martin heeft veel over ADO te zeggen laat hij nu een op staan

   Beantwoorden
 2. Jap33

  De Chinezen begrijpen er helemaal niets van hoe je een westerse voetclub moet leiden. Het is geen ICT bedrijf. Door Chinees wanbeleid loopt ADO al jaren achter de feiten aan. De club gaat beetje bij beetje kapot en eind van dit seizoen is het zo goed als dood omlaag gevallen naar de eerste divisie. Als er nu ineens wel wat geld bij kan, blijkt dus dat je er met je beleid finaal naast hebt gezeten. Triest dat het zo moet lopen. Fons heeft de club al 2 jaar gered van de ondergang door met een kutselectie zonder geld niet te degraderen. (Zelfs in linkerrijtje te eindigen) maar de chemie is op…

  Beantwoorden
 3. Marco van Zanten

  Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven. Dat is het verhaal van Ado al jaren.

  Beantwoorden
 4. Dick

  Nick , misschien kan je je taal eens kuisen, met dit soort onbeschofte verhaaltjes help je niemand en zeker jezelf niet.
  Neem aan dat dit niet de taal is die jullie thuis gebruiken.

  Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Ik heb ‘n aantal jaren 240 € betaalt en nu ik 65 ben betaal ik nu 150 € als we degraderen degradeerd mijn seizoenkaart dan ook mee in prijs.!!!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.