Het is momenteel onrustig bij ADO Den Haag. Trainer Alfons Groenendijk besloot afgelopen week ontslag te nemen, nadat er op zaterdag met 4-0 verloren werd van Heracles Almelo. United Vansen, de Chinese grootaandeelhouder, belooft nu volgens Voetbal International in een statement dat de nieuwe trainer in de Hofstad een budget krijgt om zaken te doen op de winterse transfermarkt.

United Vansen wenst te benadrukken dat het onzin is dat ze afgelopen zomer niet wilden investeren. “Waar wij graag hadden gezien dat het budget was verhoogd aan de inkomenskant, was het de toenmalige ADO-directie die voorstelde het spelersbudget met zeshonderdduizend euro terug te schroeven voor het begin van de transfermarkt”, zo klinkt het. De toenmalige leiding, die bestond uit Henrik-Jan Rinner (interim-directeur) en Ad Melkert (voorzitter RVC), heeft inmiddels plaatsgemaakt voor Mohammed Hamdi.

De nieuwe algemeen directeur presenteerde onlangs een nieuw meerjarenplan aan de Chinese investeerders, die onder de indruk raakten. “Het was de eerste keer in alle jaren als grootaandeelhouder dat het management van ADO Den Haag een dermate duidelijke en indrukwekkende presentatie heeft gegeven met betrekking tot de toekomst van de club”, stelt United Vansen. Maurice Steijn zou momenteel de voornaamste kandidaat zijn om bij ADO aan de slag te gaan.

“Gezien de huidige positie van ADO Den Haag in de Eredivisie en de toekomstplannen die aan ons zijn gepresenteerd, hebben we besloten ADO een helpende hand te bieden en fondsen beschikbaar te stellen voor de aankomende transferperiode, mits dat noodzakelijk is. Het is aan de directie en de nieuwe hoofdtrainer om te bepalen welke investeringen noodzakelijk zijn”, zo valt er te lezen in het statement.

Bron: Voetbalzone
Brody’s leaderboard

3 reacties

  1. NrthSdr

    Welke mongool dit nog gelooft moet echt in de Spiegel kijken. Eind Januari heb je geen geld en ook geen nieuwe spelers let maar op. Degradatie is gewoon een feit dit jaar.

    Beantwoorden
  2. Hans

    UVS beloofde veel, maar moet nog veel nakomen. Beloftes maken schuld, maar dat gezegde kennen ze niet in China. Dus Wang laat nu maar zien wie je echt bent, een goede investeerder of een blablabla man.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.