Bij ADO Den Haag is een paar dagen voor de hervatting van de eredivisie veel nieuw. De uit Engeland overgekomen trainer Alan Pardew doet er alles aan om bij de nummer 17 van Nederland onmiddellijk impact te hebben.

Door het Zuiderpark waaide vandaag niet alleen letterlijk een frisse wind. Op historische bodem werkte de flink gewijzigde selectie van ADO Den Haag deels op natuur- en deels op kunstgras toe naar het meteen al zeer belangrijke duel van komende zondag met hekkensluiter RKC.

Op trainingskamp was Sam Stubbs er al bij, nu sloten ook nieuwelingen Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buren aan. Tot genoegen van trainer Alan Pardew. De vier huurlingen kwamen op zijn voorspraak. Voor de hele groep had Pardew een belangrijke boodschap.

,,Deze spelers zijn niet gekomen om jullie te vervangen, maar om voor concurrentie te zorgen. Daar moet op gereageerd worden. Spelers moeten niets voor niets lief nemen”, maakte de Engelsman duidelijk.

Voor de winterstop bekeek hij met assistent Chris Powell meerdere wedstrijden van ADO. Ze zagen een team zonder vertrouwen, zeker vlak voor kerst tegen Ajax (6-1). ,,Ik ben een ervaren manager en zag dat het team hulp nodig had. Danny Bakker stond centraal achterin en deed wat hij kon, maar is een middenvelder. Het was overduidelijk dat er wat nodig is.”

Maar al die nieuwe spelers zijn niet de enige impulsen die Pardew hoopt te geven. Zo trainde ADO vandaag onder toeziend oog van directeur Mohammed Hamdi en technisch adviseur Martin Jol voor het eerst weer in het Zuiderpark, op de plek waar vroeger het stadion stond en nu de jeugd is gehuisvest.

De selectie traint normaal in het stadion, maar zal onder Pardew ook met enige regelmaat naar het Zuiderpark uitwijken. Pardew denkt dat een andere omgeving kan inspireren en daarnaast ligt er nog een natuurgrasveld. Daarop wil hij zijn spelers inhoud laten kweken voor het tweede deel van de competitie, waarin het flink vernieuwde ADO wat recht zal moeten zetten om niet te degraderen.

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

  1. Ron

    Dit mag ik wel. Gelijk even met de neusjes op feiten drukken. En eigenlijk hoop ik dat tegen RKC er gelijk 3 man van de nieuwe spelers aan de aftrap staan. Vooral achterin is het dringend tijd voor andere gezichten. Ik zou zeggen linksachter en centraal achterin, 2 pijnpunten van jewelste.

    Beantwoorden
  2. Fc

    Wat een onzin. De trainer weet ook wel dat als hij met de huidige spelers gaat spelen hij geen punten gaat pakken. Natuurlijk gaat hij “zijn” spelers opstellen. Ik vermoed dat vooral de spelers uit Engeland fysiek en mentaal een stuk verder zijn dan de rest van het team. Dit zou wel eens de redding kunnen zijn. Met 4-2-2 ga je sowieso anders spelen dan de meeste clubs. Winnen van directe concurrentie is een must om te handhaven. Af en toe punten sprokkelen tegen de top 6 is een luxe maar niet noodzakkelijk. Ik ben ook benieuwd, zeker na de huurperiode wat de directie gaat doen. In de zomer moet je heel wat goede aankopen doen anders zit je volgend jaar met het zelfde probleem.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.