Tudor Baluta (20) is de volgende aanwinst die zich gaat melden bij ADO Den Haag. De Roemeens international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion.

Dat meldt Voetbal International donderdagavond. De komst van Baluta mag met recht een stunt genoemd worden, want de defensieve middenvelder geldt als een zeer groot talent en zijn waarde wordt geschat op zo’n vijf miljoen euro. Baluta, die tot nu toe zeven interlands speelde voor Roemenië, kan ook als centrale verdediger uit de voeten.

Brighton nam Baluta afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro over van Vitorul. In Engeland speelde hij zijn wedstrijden voor het tweede elftal van de club. Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht in het League Cup-duel tegen Aston Villa, eind september vorig jaar.

In Den Haag krijgt de middenvelder de kans om speelminuten te maken op het hoogste niveau. Op deze manier hoopt hij zich met het oog op de Play-Offs van Roemenië voor het EK fit te houden en een plek in de selectie af te dwingen. ADO gaat proberen om Baluta vrijdag speelgerechtigd te krijgen, waardoor hij aankomend weekend al kan debuteren tegen RKC Waalwijk.

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

3 reacties

  1. Ron

    Laat ik voorop stellen…..
    Heel blij met allemaal nieuwe spelers. Dat zeer zeker. Daarbij hoop ik dat er.zondag minstens 3 of 4 gelijk al in actie komen.
    Maar…. ik hoop toch echt dat de club nu ein-de-lijk EN razendsnel gaat beseffen dat het samenstellen van een behoorlijke ploeg voor komend seizoen een hels karwei gaat worden. En dat dit veel tijd gaat kosten ook. Dus…. begin alsjeblieft tijdig.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.