Door doelpunten van verdedigers Aaron Meijers en Shaquille Pinas heeft ADO Den Haag met pijn en moeite gewonnen van RKC. Daardoor debuteerde trainer Alan Pardew met drie punten en een 2-0 zege. Het gat met rodelantaarndrager RKC is vergroot tot vijf punten. De Haagse ploeg blijft wel zeventiende in de eredivisie.
Alan Pardew liet in zijn eerste eredivisiewedstrijd als eindverantwoordelijke meteen blijken dat er een nieuwe wind waait. Maar liefst vier spelers die afgelopen winterstop werden gehaald, mochten starten. De meest opvallende naam in de basiself was die van Laurens de Bock. Hij nam de linksbackpositie over van aanvoerder Aaron Meijers.

De eerste dertig minuten van de wedstrijd gingen redelijk gelijk op. Crysencio Summerville vond met een paar puike voorzetten het hoofd van Tomas Necid. De Tsjech zag echter de RKC-verdediging een paar keer goed optreden. Aan de andere kant werd De Bock meermaals op de proef gesteld. De Belg werd voorbijgesneld door de rappe Brabantse aanvallers. Doelpunten kwamen er niet uit.

RKC vecht terug
Uiteindelijk kwam ADO door een rake kopbal van Shaquille Pinas na een half uur op voorsprong. De verdediger kwam na een vrije trap van John Goossens boven iedereen uit en kopte de 1-0 binnen. Die voorsprong kwam tot aan de rust niet meer in gevaar. ADO dicteerde het spel in het laatste kwartier van de eerste helft.

Na rust vocht RKC voor wat het waard is. De Brabanders namen in het eerste kwartier het initiatief en ADO kwam er amper aan te pas. Tot de rand van de zestien waren de Waalwijkers gevaarlijk, maar ADO verdedigde geconcentreerd en doelman Koopmans hoefde niet richting het kunstgras te duiken. Alleen Tijjani Reijnders was met een afstandsschot dicht bij een goal. Zijn schot vloog over het ADO-doel.

Aaron Meijers scoort
Veelzeggend was een statistiek die halverwege de tweede helft werd getoond. RKC had 85 procent balbezit en ADO slechts vijftien. Dat ADO niet sprankelend speelde werd nog eens extra aangezet door coach Pardew. Hij haalde aanvallers Necid en Mick van Buren uit het veld en bracht verdediger Meijers en middenvelder Thom Haye binnen de lijnen. Lex Immers werd de diepste spits van ADO, maar stond bijna alleen maar rond de middenstip.

In een van de spaarzame Haagse aanvallen werd Crycensio Summerville neergehaald door RKC-speler Hannes Delcroix. De Belgische verdediger kreeg rood en ADO een vrije trap. Invaller Meijers ging achter de bal staan en schoot de bal schitterend in het vijandelijke doel. Met nog tien minuten op de klok was een Haagse zege een zekerheid.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Rick070

  Necid blijft gewoon een waardeloze spits. Drie punten prima hoir en een beetje hoop maar straks tegen echte voetbalploegen tja dan weet ik het zo net nog niet

  Beantwoorden
 2. Rijsbergen

  Ik was zeer verbaasd,had er toch misschien iets meer van verwacht,en op sommige momenten vond ik rkc beter voetballen,maar de drie punten zijn binnen.

  Beantwoorden
 3. Jap30

  Heel lekker dit. Voetbal was slecht, zelfs amper een kans gehad, maar de verdediging stond een stuk beter. Die de Bock speelde een goede wedstrijd en Stubbs liet zit goed horen. Gave vent zeg..
  Necid is de kwal van Den Haag, wat een ellende die gozer. Weer alleen maar liggen janken na elk klungelig balverlies. En dat zijn er nogal wat…
  Leuk dat Meijers scoorde. Hij is terecht uit het elftal gevoetbald, maar hij heeft erg veel betekend voor de club al die jaren. Het is er goede gozer. In triest dat hij door een aantal kansloze ganzen wordt uitgefloten bij zijn invalbeurt.
  Hoop dat dit vertrouwen geeft. Ik kijk uit naar komende wedstrijden. (En wat een geweldig spandoek zeg..!!)

  Beantwoorden
 4. Nick

  3 punten daar ging het om vandaag. Voetbal niet best nee. Maar de strijd is terug.. Meijers mag nooit niet uitgefloten worden, al zijn de prestaties niet best van hem geweest blijft het een jonge die al lang bij onze club zit. Het belangrijkste voor mij was vandaag de passie, zonder passie wint ADO namelijk geen wedstrijd. RKC heeft trouwens een behoorlijk goed veldspel, het ontbreekt alleen aan afmaken. Ons ADO moet gwn lekker gaan baggeren voor elk punt en een beetje geluk hebben..

  Beantwoorden
 5. Ron

  Eerst maar punten zal men gedacht hebben. En geef ze eens ongelijk. Die zijn binnen en hebben is hebben. Nu kun je wat verder gaan.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.