ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kansloos met 4-0 verloren. De Haagse ploeg had niets in te brengen en kreeg een oorwassing. Veelzeggend was dat de mannen van Alan Pardew in de eerste helft geen enkel schot op doel loste.

Fox Sports-analist Kees Kwakman omschreef de eerste helft van ADO Den Haag dan ook als ‘Hopeloos’. Daarmee miszegde de Volendammer niets. ADO zag dat tegenstander Utrecht domineerde. Alleen het laatste kwartier kwam ADO Den Haag meermaals op de vijandelijke helft.

Toen stond de residentieclub al op achterstand. Utrecht zette vanaf de eerste minuut vol druk op de Haagse verdediging en dit resulteerde binnen het kwartier in de openingstreffer. De van Swansea City gehuurde aanvaller Kristoffer Peterson liep de zestien van ADO binnen en knalde de bal in de verre hoek.

Falkenburg erin voor Summerville
De tweede helft begon ADO wat agressiever aan het duel. Erik Falkenburg kwam erin voor Crysencio Summerville, waardoor de ploeg wat meer ‘body’ kreeg voorin. Uit dodespelmomenten probeerde ADO het de Utrechtse doelman Jeroen Zoet moeilijk te maken. De groen-gele equipe werd sterker, maar toen gooide de rechtsback van de gastheren roet in het eten.

Sean Klaiber kreeg de bal vanaf ongeveer 25 meter van het ADO-doel in de voet en haalde uit. De bal zeilde in de verre hoek en hij zette de ploeg van John van den Brom op 2-0. De Haagse doelman Luuk Koopmans ging niet helemaal vrijuit bij de treffer.

Klaiber met zijn tweede
Daarna kabbelde het duel voort en kwam Utrecht er een paar keer gevaarlijk uit. Koopmans kon in eerste instantie nog redden op een inzet van Gyrano Kerk. Een kwartier voor tijd had hij echter geen antwoord op de inzet van de Utrecht-aanvaller. Kerk maakte zijn achtste van het seizoen en gooide het duel op slot: 3-0.

In de slotminuten kwam er ook nog 4-0 op het scorebord te staan. Weer kon rechtsback Klaiber vrij uithalen. Ditmaal binnen de zestien meter. De verdediger schoot diagonaal zijn tweede van de wedstrijd binnen. In de slotfase miste John Goossens nog een penalty voor ADO, waardoor ook een eretreffer uitbleef.

Werk aan de winkel
Er is veel werk aan de winkel voor trainer Alan Pardew. De transfermarkt sluit vrijdag 31 januari om 23.59 uur. Met wat de ploeg vandaag liet zien tegen subtopper Utrecht, lijken de versterkingen die er nu zijn, nog niet voldoende.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

11 reacties

 1. Rijsbergen

  Ben me de tering geschrokken na wat ik bij studiosport zag,zes A zeven nieuwe spelers en wat zijn we daar mee opgeschoten niets,de mannen van ADO kregen niet eens de kans om lucht te halen,Utrecht zat er boven op,en dan die jongen Summerville en Goossens wat een kinderachtige balverlies dat word gelijk afgestraft,maar goed dit was een blamage,of is Pardew gehaald om niet te degraderen in de keuken divisie,de moet was al in mijn schoenen te komen staan,en nu loopt het al onder mijn zolen vandaan,word nog een lange competitie.🥴

  Beantwoorden
  • Enw02

   Gelukkig kijk jij alleen maar 10 min.
   De echte supporter kijkt de hele wedstrijd. Het is er in ieder geval niet beter op geworden en ben bang dat dit het ook is.

   Beantwoorden
   • Rick070

    Ik stond in de galgenwaard en helaas moet ik je meededelen dat die andere 83 minuten niet veel beter waren.

   • Rijsbergen

    Ben in ieder geval blij dat ik tien minuten kon kijken,ik denk dat of je vrouw of moeder in het ziekenhuis ligt dat je ook naar voetbal gaat,mijn vrouw ligt in het ziekenhuis en breng haar daar ‘n bezoek,dat vind ik belangrijker.

 2. Aad

  Ik was ook in Utreg, man man man wat een kwaliteitsverschil. Hoe krijg je dit weer op de rails. Succes trainer!!

  Beantwoorden
 3. Nick

  Ze speelde nu 4-4-2 dat was niks en onwennig tegen rkc speelde ze 4-3-3.. voorin heb je alleen summerville die gevaar sticht, die is beter in een 4-3-3 in een 4-4-2 is het niks.. ik zie dit trouwens wel als een incident laten we niet gelijk roepen dat het allemaal niks is ff Vitesse thuis afwachten

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.