Voor sommige was het een pijnlijke rit, maar voor mij een pijnlijke zit om de wedstrijd tegen de Domstedelingen te kijken. Vooraf was ik erg nieuwsgierig hoe we er voor zouden staan, na de geflatteerde overwinning op RKC. We waren een week verder en de selectie was weer een week meer op elkaar ingespeeld en aangevuld met een nieuwe speler terwijl de Roemeense aankoop Baluta speelgerechtigd was en in de basis mocht beginnen..

We hadden de afgelopen dagen weer een wedstrijd om naar toe te leven want een overwinning, hoe moeizaam dan ook, smaakte naar meer. Persoonlijk vond ik het jammer om te zien dat Milan van Ewijk nog niet in de basis staat (al langere tijd niet fit??), al was het alleen maar om Malone op de enige juiste plek neer te zetten: het middenveld. Hij is de voetballer er niet naar om als rechtsback enkel zijn tegenstander uit te schakelen en de bal direct in te leveren bij een medespeler.

Hij heeft wel de dynamiek die ik mis bij Danny Bakker en zeker bij Goossens. Van laatstgenoemde werd beweerd dat zijn pass-zuiverheid zo veilig is als de kluizen van de Zwitserse Bank, maar volgens mij had hij daar zijn linkerbeen in gestopt, want de enige passes die aankwamen waren de risicoloze balletjes terug, terwijl hij die kluis op zijn rug draagt, gezien zijn tempo tijdens de match.

Sorry, inderdaad een beetje flauw om onze eigen spelers af te zagen, ik ga er helaas een beetje in mee. Ik heb gemerkt dat onder onze supporters veel pyromanen schuilen, zij halen er misschien wel genoegen uit om het team viraal finaal af te branden, en al hun creativiteit stoppen in commentaren met grappen, hahaha’s, smiley’s en cynisme na een nederlaag. En het sarcasme kan ik wel begrijpen maar er zijn er een paar bij die daar bijna een sport van maken. Kregen we daar maar punten voor…
Dus ik berg mijn zaag maar even op.

Wel jammer is dat ons lijntje van Den Haag naar Swansea bezet was, anders kon er misschien een belletje richting Wales worden gepleegd betreffende Kristoffer Peterson, die nu gehuurd werd door de thuisclub en wél meteen een aanwinst bleek.

Het was pijnlijk om te zien dat Utrecht vele klassen beter was en onze doelman, die vooraf geprezen werd, er niet goed uitzag bij in ieder geval de tweede goal. Ook had ik graag gezien dat spelers met toch een aardige trap – Baluta, Goossens, Immers, Bakker- de onzekere Jeroen Zoet zouden testen met een schot vanuit de tweede lijn. Maar Vrouwe Zoet zal blij met zijn schone keeperstenue.

Misschien is er nog wat mogelijk om een speler aan te trekken die meteen een meerwaarde kan zijn maar waarschijnlijk kan dat alleen als iemand van de huidige spelersgroep de club verlaat. Naar verluidt is er alleen interesse in Gorter, maar jammer genoeg niet in Donny.

Elson Hooi zou de club ook verlaten, maar voorlopig zit hij nog op de reservebank. Een beetje raar dat het (eventuele) transferbedrag van € 15.000 naar buiten werd gebracht, want in deze tijden in de voetballerij- waar met miljoenen wordt gesmeten- klinkt dit echt als een Mars en twee gevulde koeken. Het was beter geweest als bij een volgende sfeeractie wordt omgeroepen: “Dit fantastische vuurwerk en nog mooiere spandoek wordt mogelijk gemaakt door Elson Hooi!!” En het mannetje wordt een mythe!

De wedstrijd wel maar de strijd is nog lang niet verloren! Laten wij allen de rug rechten en te beginnen bij de selectie. Zaterdag wacht de volgende finale op een bijzondere datum. De club bestaat dan 115 jaar (!!) en de meesten onder ons hebben wel slechtere tijden meegemaakt, dus we laten ons niet murw slaan!

Geef onze spelers en Engelse spookjagers krediet en steun en schreeuw je club naar de broodnodige overwinning! En hopelijk in een mooie ambiance met een gesponsorde sfeeractie met dank aan ……..

Tot zaterdag!

Brother

GGH Media Leaderboard

één antwoord

  1. Rick070

    Tja..wat moet je hieraan toevoegen de tranen springen me niet in de ogen die zijn al zeiknat…..
    Blijven hopen hopen enzenz

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.