ADO Den Haag heeft verzuimd om op haar 115de verjaardag te winnen van Vitesse. In de wedstrijd die in 0-0 eindigde, was ADO vooral de tweede helft de betere ploeg. Spits Tomas Necid miste enkele grote mogelijkheden voor de ploeg van Alan Pardew, waaronder een strafschop en een grote kans voor een bijna leeg doel.

De hele dag stond in het teken van 115 jaar ADO Den Haag. Zo waren er festiviteiten in en om het stadion en waren er vlak voor de aftrap een paar schitterende spandoeken van de supporters te zien. Ook speelde de Haagse club in speciale tenues. Een replica waarin ADO in 1986 ongeslagen kampioen van de eerste divisie werd.

Opvallend in de basiself was de plek voor Aaron Meijers. De aanvoerder mocht in een heuse 4-4-2 starten als middenvelder. In de aanval begonnen Tomas Necid en Crysencio Summerville. Zij moesten voor de doelpunten zorgen op het Haagse feestje.

Wippertje
In het eerste kwartier was er weinig te beleven in het stadion. Beide teams tastten af en echt kansen waren er niet te zien. Vitesse-aanvaller Brian Linssen was met een wippertje na een pirouette vlakbij een doelpunt, maar zag zijn poging overgaan.

Na een half uur begon het duel wat meer te leven. Eerst was er een knal van Vitesse-middenvelder Riechedly Bazoer. Hij schoot de bal op de paal. Doelman Luuk Koopmans was kansloos geweest op het schot. Ook ADO mocht een grote kans noteren. Na slecht uitverdedigen van Vitesse-keeper Remco Pasveer kwam de bal voor de voeten van Necid. Hij zag echter dat Pasveer zijn fout herstelde. Na 45 minuten stond de brilstand op het scorebord.

Necid mist grote kansen
ADO kwam sterk uit de kleedkamer. De mannen van Alan Pardew zetten meteen druk op Vitesse. Dit resulteerde in wat kleine kansjes en een overtreding van Vitesse op John Goossens. ADO kreeg daardoor een strafschop. Necid nam het buitenkansje maar zag Pasveer redding brengen. Ook de rebound werd door de sluitpost gepakt.

Het was sowieso niet de avond van Necid. Nadat Immers uithaalde, bracht Pasveer weer redding. De bal kwam na die redding voor de voeten van Necid en voor een vrijwel leeg doel, schoot de Tsjech de bal op de keeper van de Gelderlanders.

Afgekeurd doelpunt
De spits werd uiteindelijk vervangen door Michiel Kramer. De boomlange aanvaller stond koud in het veld toen hij doel trof. Zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het doelpunt zou de beloning zijn voor het prima spelende ADO de tweede helft. Tien minuten voor tijd was Kramer wederom dicht bij een doelpunt. De goed spelende Meijers bereikte de goaltjesdief. Een Vitesse-been zorgde ervoor dat de 0-0 stand op het scorebord bleef staan.

In de slotminuten raakten beide teams vermoeid en was er niet veel meer te beleven. Door het gelijkspel blijft ADO zeventiende in de eredivisie. Nummer zestien PEC Zwolle heeft een punt meer, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Bron: Omroep West

6 reacties

 1. Rijsbergen

  Zet deze grote paardelul op marktplaats in de categorie gratis afhalen,weg wezen met deze lul,hoort geen Ado shirt te dragen,penalty missen en voor open goal te missen.🤮

  Beantwoorden
 2. Nick

  Moet zeggen dat ik het niet altijd eens was met jullie over Necid maar na vandaag sluit ik me bij jullie aan. Wat een saaie speler en daarbij een pingel missen oke maar helemaal niks winnen in de wedstrijd dat kan gewoon niet. Hoop dat die nieuwe jongen er wat van kan!

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Ik doe hier bijna wekelijks mijn beklag over Necid. Niet altijd netjes, maar ik hou niet van matenaaiers. Altijd als Necid wordt aangespeeld, gaat hij liggen. In plaats dat hij door aanspreekbaar te zijn een kans creëert, gaat hij op de grond liggen, waardoor Ado de spaarzame kansjes ontnomen worden en je de opkomende middenvelders kansloos en uit positie maakt. Naast aanspreekbaar zijn, bezit Necid geen kwaliteiten, waardoor je niets aan hem hebt. Als je dan ook nog al je open doelkansen verprutst … Kramer, nieuwe Brit, Storky… maakt mij niet uit wie er in de spits staat, maar nooit meer Necid!!
  Verder best te tevreden. Middenveld was vrij sterk en voetballend aanwezig. Er zat tweede helft eindelijk wat lijn in het spel. Nu Summerville nog duidelijk maken dat je als je de 16 nadert niet in paniek hoeft te raken en ik heb hoop voor de nabije toekomst.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.