Sam Stubbs kwam tijdens de winterse transferperiode op huurbasis naar ADO Den Haag en heeft zich snel aangepast in het Cars Jeans Stadion. De Middlesbrough-huurling laat zich direct zien als leider.

Tom Beugelsdijk was voorheen de leider van de defensie van ADO, maar moet zich na zijn blessure nog maar terug in de basis zien te knokken gezien de opmars van Stubbs. De nieuweling bevestigt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij een leidende rol vervult bij zijn nieuwe werkgever. “Ik ben misschien wel de schakel tussen de trainers en de rest van het elftal. Ik krijg vaak adviezen die het team kunnen helpen. De manager geeft mij die informatie, omdat hij weet dat ik veel met de andere spelers praat.”

“Hij heeft nooit specifiek tegen me gezegd dat ik dat moet doen”, vervolgt Stubbs. “Maar ik ben van nature iemand die luidruchtig binnen de lijnen is. Ik probeer er altijd bij te helpen om iedereen goed in positie te krijgen.” Stubbs voelt dat hij als Engelsman de aangewezen persoon is om de boodschappen van trainer Alan Pardew nog maar eens extra over te brengen. “Ik merk wel dat het voor de anderen fijn is dat ze, met ons als Engelsen, teamgenoten hebben die erbij kunnen helpen om de boodschap van de manager zo goed mogelijk over te brengen.”

Stubbs wordt tot het einde van het seizoen door ADO gehuurd van Middlesbrough, dat hem vroegtijdig terughaalde van een verhuurperiode bij de Schotse Premiership-club Hamilton Academical. De zoon van voormalig Everton- en Celtic-speler Alan Stubbs debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Middlesbrough, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland.

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.