Eén van de dingen waar Alan Pardew zich in Nederland over verbaast is de wind. Dat er voor zondagmiddag een storm voorspeld is als ‘zijn’ ADO Den Haag het in Rotterdam opneemt tegen Sparta, vindt de Engelse trainer dan ook helemaal niets.

Je zou denken dat ze zich bij de nummer 17 van de eredivisie over andere zaken druk maken, maar trainer Alan Pardew vreest voor zondag vooral de aangekondigde zuidwesterstom. ,,Ik maak me zorgen om het weer”, zegt de Engelsman in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta. ,,Onder normale omstandigheden zijn we er klaar voor. Iedereen is fit en we hebben weer wat vertrouwen, maar we willen niet verrast worden door freaky weather. Ik heb de vooruitzichten gezien en het is angstaanjagend.”

Vandaag leidde Pardew nog onder zachte voorjaarsomstandigheden de training, waar ook de van een polsbreuk herstelde Tom Beugelsdijk weer aanwezig was. In de zon en uit de wind, waren de omstandigheden perfect. Al dacht Pardew anders over dat laatste weerelement. ,,Het waait hier elke dag. Veel meer dan in Engeland, ook al heb ik daar gewerkt op de plaats waar het daar het meest waait: Newcastle. Toch ben ik erin geslaagd om een plek te vinden waar het nog meer waait… Als het zondag zo hard gaat waaien zal dat zeker een impact op het spel hebben. Ik hoop alleen niet te veel, want dit is op dit moment echt een wedstrijd waar we punten uit moeten halen.”

Bron: Algemeen Dagblad

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.