De Eredivisiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag, die op zondag 9 februari om 14.30 uur afgetrapt zou worden, is afgelast wegens de verwachte weersomstandigheden. Dit is zaterdagmiddag in overleg met alle betrokken partijen besloten.

Vanwege de naderende storm Ciara, waarbij er windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur worden verwacht, heeft het KNMI Code Oranje uitgegeven voor zondagmiddag en wordt het niet verantwoord geacht om de wedstrijd op Het Kasteel door te laten gaan. Een voetbalwedstrijd moet in veilige omstandigheden voor de spelers en supporters afgewerkt kunnen worden en dat kan met dergelijke weersomstandigheden niet worden gewaarborgd. Alle andere zondagduels in het betaalde voetbal en amateurvoetbal zijn eveneens afgelast.

De komende dagen wordt er door de KNVB in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald. Als er meer duidelijk wordt over het nieuwe speelmoment van het uitduel met Sparta, dan maakt ADO Den Haag dit uiteraard via de officiële kanalen bekend.

Update: Het nieuwe speelmoment van Sparta Rotterdam – ADO Den Haag is bekend. Het Eredivisieduel, dat in het weekend afgelast werd wegens de zware storm, wordt komende dinsdag (11 februari) om 20.45 uur ingehaald op Het Kasteel. De KNVB heeft dit bepaald na overleg met de clubs, gemeentes en politie.

Het uitduel met Sparta zou aanvankelijk op zondag om 14.30 uur afgewerkt worden, maar vanwege de storm Ciara en de afgegeven Code Oranje werd de wedstrijd in overleg met alle betrokken partijen afgelast. Het doorgaan werd niet verantwoord geacht, omdat de veiligheid van de spelers en supporters niet kon worden gewaarborgd.

Bron: ADO Den Haag
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.