ADO Den Haag heeft het inhaalduel tegen Sparta met 4-2 verloren. Vooral de eerste helft was dramatisch van Haagse zijde. De tweede helft verbeterde het spel van ADO wel, maar kwam het tekort voor een gelijkmaker. De ploegen die vlak boven ADO op de ranglijst staan, pakten de laatste weken wel punten waardoor handhaving steeds moeilijker wordt voor de mannen van trainer Alan Pardew.

Sparta nam meteen het initiatief in eigen huis. De Rotterdammers knalde middels de voet van Patrick Joosten na vier minuten al op de lat. Het was het startsein voor een eerste helft waarin de thuisploeg domineerde.

Toch was het ADO dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van John Goossens kon Shaquille Pinas aanleggen voor zijn derde treffer van het seizoen. Voordat de bal bij de centrale verdediger kwam, werd het speeltuig wel door een aantal spelers in een scrimmage aangeraakt.

3-1 bij rust
De thuisploeg stelde al snel orde op zaken. Eerst werkte Adil Auassar de 1-1 binnen uit een corner. Vervolgens zette Joosten de ADO verdediging voor schut door ze er bijna allemaal uit te lopen. Hij rondde daarna knap af. Sparta stond op voorsprong.

Vlak voor rust werden de problemen voor de mannen van Alan Pardew nog groter. Centrale verdediger Bart Vriends kopte uit een corner raak en zette de Kasteelheren op 3-1. Die ruststand was niet meer dan terecht.

Aansluitingstreffer Summerville
Er kwam geen herboren ADO uit de kleedkamer de tweede helft. Beide ploegen creëerden weinig en het was een kwartier wachten op het eerste schot. Dat kwam na een kwartier voetballen van het been van Leidenaar Abdou Harroui. Zijn inzet kon ADO-doelman Luuk Koopmans makkelijk pakken.

Uiteindelijk maakte ADO de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft. Lex Immers stuurde met een schitterende pass Crycensio Summerville weg. De jonge vleugelaanvaller liet de Sparta-verdediging zijn hielen zien en snelde onder andere de keeper en centrale verdediger voorbij. Vervolgens kon hij in een leeg doel de 3-2 binnenschieten.

Jacht op de gelijkmaker
Mede door de debutanten Mark Duffy en Omar Bogle kwam er meer swung in de Haagse ploeg. Onder aanvoering van de Engelsen ging ADO op zoek naar de gelijkmaker. Vooral John Goossens was er twee keer dichtbij. Eerst nam hij een bal slecht mee, waardoor hij het projectiel niet onder controle kreeg. Een minuut later ging een schot van hem net over het doel van de thuisploeg.

In het restant kon ADO geen potten breken en schoot Sparta zelfs de 4-2 binnen. Harroui counterde met drie medespelers naar keeper Koopmans. De Haagse doelman stond in zijn eentje tegen de overmacht en kon een tegentreffer niet voorkomen. Door het verlies blijft ADO zeventiende. Nummer zestien VVV Venlo heeft maar liefst vier punten meer.

Bron: Omroep West

5 reacties

 1. VakkieG

  Wanneer een trainer begint met nexit dan heeft hij erg veel verstand van voetbal…je hoort perduw alleen maar over randzaken lullen…perfecte keuze hoor deze zakkenvullers 8 vriendjes halen drie spelen er zelfs van as was nog beter dan deze 5derangs spelers

  Beantwoorden
 2. Nick

  Wanneer Immers zichzelf een 6 durft te geven terwijl hij geen 1 duel wint, altijd ligt te jankeballen op de grond bij elk tikje.. komt er helemaal niks van dit team terecht.. snap er geen hol meer van. Tis gwn niks.. die nieuwe spits weet trouwens wel wat knallen is, die liet in 2 minuten al meer zien als Necid na de winterstop heeft gedaan.

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Deze nieuwe jongens die gehaald zijn dat waten bij hun club bankzitters,kwamen daar niet meer aan de bak,dus gaan ze het ergens anders proberen,ze kunnen hier ook de bank warm houden,ik weet niet meer wat het moet gaan worden.🙄

  Beantwoorden
 4. Marco

  Desper ado is het. Wanhopige acties met aantrekken van een half nieuw team en omzetten van strategie ed. De tijd is echt te kort om er een lekker lopend team van te maken en in de tussentijd neemt de druk toe en de onvrede van de supporters. Ik kom al 30 jaar bij ado, maar het went nooit deze armoede.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.