Alan Pardew blikte vrijdagmiddag op de wekelijkse persconferentie vooruit op de mooie maar tevens lastige thuiswedstrijd tegen PSV (zaterdag, 19.45 uur). De coach van ADO Den Haag beseft dat de resultaten beter moeten om uiteindelijk in de veilige haven terecht te kunnen komen, maar kan ook positieve dingen halen uit de laatste thuiswedstrijden.

Op het perspraatje ging het onder meer over zelfvertrouwen of een eventueel gebrek daaraan. “Als daar iets over gezegd wordt, komt dat vooral door de resultaten over het hele seizoen”, sprak Pardew. “Ook in de afgelopen speelronden hadden we meer punten willen pakken. Het zijn er vier geworden, maar we hadden graag gezien dat het er minimaal zes zouden zijn. Het is een lastige situatie en het moet beter, maar de laatste thuiswedstrijden waren wel in orde. In die duels zagen we allemaal wel verbeteringen.” ADO Den Haag is, ondanks de slechte stand van zaken, zes duels op rij ongeslagen in het eigen Cars Jeans Stadion.

“De twee laatste uitwedstrijden waren wel zeer teleurstellend, ook voor de fans”, zei Pardew, wijzend naar de uitduels met FC Utrecht en Sparta Rotterdam. In het laatste duel was het invaldebuut van zowel Mark Duffy als Omar Bogle wel iets positiefs wat bijbleef. “Ze zijn up to speed”, gaf Pardew aan. “Ze begrijpen het team inmiddels en weten wat ze daaraan kunnen toevoegen. We kijken wat het beste moment is om ze te laten starten. Het is fijn dat we dankzij hen meer offensieve mogelijkheden hebben gekregen.”

Tom Beugelsdijk
Tot slot werd Pardew ook gevraagd naar de status van Tom Beugelsdijk, die na zijn polsbreuk alweer een tijdje met de groep meetraint. “Hij heeft waarschijnlijk nog wel even de tijd nodig”, aldus Pardew, die aangaf dat Beugelsdijk op korte termijn wellicht een oefenpot gaat spelen met Jong ADO Den Haag. “Maar het is goed dat hij de concurrentie snel kan aangaan met Sam Stubbs en Shaquille Pinas.”

Bron: ADO Den Haag
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.