‘Het smerigste van het smerigste’, zo werd zaterdagavond op FOX Sports gesproken over spreekkoren van ADO-supporters tijdens de wedstrijd tegen PSV. Op de sportzender werd gesuggereerd dat de supporters in spreekkoren refereerde aan de overleden vader van PSV-speler Mo Ihattaren.

Maar volgens de supporters zelf was daar geen sprake van en namen zij het Brabantse carnaval op de hak met hun spreekkoren. De voorzitter van de supportersvereniging van ADO zegt de hele situatie te betreuren: ‘Het ene moment ben je de knuffelclub, het andere moment de club die zingt over overleden vaders.’

Tijdens de nabeschouwing in het programma de Eretribune werd gezegd dat de supporters van ADO Den Haag tijdens de verloren wedstrijd tegen PSV zongen over de onlangs overleden vader van PSV-middenvelder Ihattaren. ‘Mo, waar is je vader dan’, zou er klinken vanaf de tribunes in het ADO-stadion. De trainer van PSV, Ernst Faber, noemde het ‘zeer respectloos en schandalig’.

Ook in het programma De Eretribune werd uitgebreid verder gepraat over de spreekkoren. Analist Hugo Borst noemde de spreekkoren ‘het smerigste, van het smerigste’ en zei ervan te walgen.

Carnaval
Maar volgens de ADO-supporters was er helemaal geen sprake van een grove belediging aan het adres van Ihatteren. Wat er dan wel gezongen werd, was ook niet chic, maar in ieder geval niet persoonlijk gericht aan de middenvelder van PSV. De supporters stellen zelf dat ze ‘Homo’s vieren carnaval’ zongen.

De voorzitter van de supportersvereniging van ADO Jacco van Leeuwen zegt de commotie te betreuren. ‘Het ene moment ben je de knuffelclub, en het andere moment de club die over overleden vaders zingt.’ Van Leeuwen schrok zich rot toen hij zaterdagavond in het stadion vernam dat er ophef was over de spreekkoren. ‘We zaten elkaar aan te kijken van ‘wat gebeurt hier nou?’ Een twitteraar verstaat het verkeerd en iedereen gaat los.’

Persoonlijk leed
De voorzitter van de supportersclub vindt het vooral jammer dat Mo Ihatteren op deze manier ook weer geconfronteerd wordt met zijn persoonlijke leed. ‘Een jonge knul verliest zijn vader, dat is al erg genoeg. Vreselijk dat hij er nu weer op deze manier aan herinnerd wordt.’ Van Leeuwen heeft gebeld met Fox om rectificatie te eisen. Maar daar heeft de zender nog geen gehoor aangegeven.

ADO Den Haag heeft inmiddels wel gereageerd op de commotie. De club laat weten dat dergelijke situaties natuurlijk worden onderzocht, maar heeft van stewards, politie en het arbitrale kwartet geen melding ontvangen van dergelijke spreekkoren aan het adres van Ihattaren.

Bron: Omroep West

5 reacties

 1. Ruud

  Klote media vinden het heerlijk om ons in deze zware tijden nog verder naar beneden te schrijven, triest hoor!

  Beantwoorden
 2. Olaf

  Typisch zo’n jaar waarop de degradatiesterren al op een lijn staan. Bewust of onbewust neemt iedereen al afscheid.
  Trainers en begeleiders krijgen ruzie en worden de laan uitgestuurd. Bestuurs- en raadsleden rennen de deur uit. Voetbalminnend Nederland gaat los om niets.
  Het wachten is op een vuurwerkbom op het veld of een staafincident om het compleet te maken. Het rampscenario is in ieder geval in volle gang.

  Beantwoorden
 3. vakkiG

  Die achterlijke chinees samen met de bruine en hamdi hebben ADO naar de kloten geholpen deze puinhoop kom je niet snel meer te boven. En dan het raar vinden dat het publiek gaat lopen kloten vandaag of morgen
  Een kut trainer halen en acht zakken vullers erbij klasse hamdi je verbindt de mensen echt stelletje oplichters zijn het,

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.