Twee vrije trappen van John Goossens hebben ADO Den Haag een punt opgeleverd tegen Heerenveen: 2-2. Zijn twee vrije trappen en de daaropvolgende doelpunten van Omar Bogle en Rodney Kongolo (eigen doelpunt) zorgden voor een Haagse voorsprong van 0-2. De Friezen konden uiteindelijk nog gelijkmaken en kregen daarmee eigenlijk te weinig. De thuisploeg dicteerde het spel in een matige wedstrijd.

De club uit Friesland kreeg in de eerste helft enorm veel kansen, maar kon uiteindelijk doelman Luuk Koopmans maar één keer verschalken. Dat gebeurde in de vierde minuut van de blessuretijd. Na slecht verdedigen van Jordan Spence werd Joey Veerman vrijgespeeld. De middenvelder schoot vanaf rand zestien raak. De bal leek houdbaar voor Koopmans.

Het doelpunt van Veerman was vlak voor rust de aansluitingstreffer voor Heerenveen. ADO was op een ruime 0-2 voorsprong gekomen door Goossens. De man met het fluwelen linkerbeen legde de bal in de verre hoek. Uiteindelijk werd na lang wikken en wegen de treffer aan Omar Bogle toegekend. De spits zou hem nog licht hebben getoucheerd.

Heerenveen dicteerde het spel
Ook de tweede vrije trap van Goossens vloog in het net. Dit keer zat het been van Heerenveen-verdediger Rodney Kongolo er nog aan. Goossens mocht twee keer aanleggen, maar zag dus beide keren iemand anders met de eer strijken.

De tweede helft was van beide kanten matig. Een redding van Koopmans op een afstandsschot van Ricardo van Rhijn na bijna twintig minuten spelen was het eerste wapenfeit in het tweede bedrijf. Heerenveen dicteerde wel het spel, maar de aanvallers waren niet scherp voor het Haagse doel.

Beugelsdijk komt terug
Een kwartier voor tijd maakte Tom Beugelsdijk zijn rentree bij ADO. Na maanden van blessureleed mocht hij centraal in de verdediging de overwinning veiligstellen. Dat lukte niet. Heerenveen-speler Alen Halilovic bekroonde zijn invalbeurt met een schitterend doelpunt. Vanaf rand zestien schoot hij de bal in de verre kruising.

Die stand bleef tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. ADO loopt een punt in op nummer zestien PEC Zwolle en staat vier punten achter op de nacompetitieplaats. De ploeg uit Overijssel moet deze speelronde nog wel in actie komen.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

3 reacties

 1. Rijsbergen

  Jammer,jammer de Boys hebben er voor gestreden,maar in de tweede helft werd er chaotisch gestreden,en zwaar onder druk gezet door Heerenveen,er werd ook vaak onbenullig bal verlies geleden.😩

  Beantwoorden
 2. Nick

  Luister bij zo onder druk staan tegen Heerenveen is gewoon slecht.. je hebt opnieuw weer geen kans gehad, dat is echt een drama.. je creëert gwn geen ene donder.. vind die Duffy niet goed en de Bock vind ik ook geen killer.. Maarja wel een punt maar als je 0-2 voor staat moet je gwn winnen als je 17de staat.

  Beantwoorden
 3. Rick070

  hoezo ado vecht voor een punt…er waren drie spelers met een voldoende de rest liep gewoon te pitten,,,,,ballen tegenhouden totdat je ze op om je oren krijgt tactisch slim(of toch niet). ook deze spits staat er bij en kijkt ernaar zet die kramer erin en je hebt tenminste een aanspeelpunt

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.