De scouts van ADO Den Haag weigeren te werken totdat ze een gesprek hebben gehad met algemeen directeur Mohammed Hamdi. Aanleiding voor de staking is dat ADO per 1 maart afscheid neemt van hoofd jeugdscouting Ron Kenter. Dat blijkt uit een mail namens de scouts aan Hamdi die Omroep West in handen heeft.

In de mail wordt aangegeven dat er op korte termijn een gesprek moet komen tussen Hamdi en een afvaardiging van de scouts. Volgens Hamdi kan dat gesprek pas op 5 maart plaatsvinden. Dat vinden de scouts te laat aangezien Kenter daarvoor al vertrekt.

De scouts zeggen in het bericht aan Hamdi ook dat ze het respectloos vinden dat ze bijna twee weken moeten wachten op een gesprek en dat de leiding de urgentie niet inziet. ‘Er vinden geen activiteiten meer plaats totdat het gesprek heeft plaatsgevonden met jou’, is er dan ook te lezen.

Twee jeugdtrainers weg
De brief wordt afgesloten met de opmerking dat als Hamdi op korte termijn niet in gesprek wil gaan met een afvaardiging van de scouts, dit als een signaal wordt gezien naar de gehele groep. Ook vragen de scouts zich af of Hamdi eigenlijk wel een gesprek wil over de stand van zaken op trainingscomplex de Aftrap.

Naast Kenter gaan ook de jeugdtrainers Rob Penders en Marvin van der Valk weg bij ADO. De club neemt op 1 juli afscheid van het duo.

Reactie Hamdi
Hamdi zelf zegt dat het besluit om afscheid te nemen van Kenter past in de hernieuwde visie op de jeugdopleiding. Die visie staat ook in het aangenomen meerjarenplan. Wel vindt de algemeen directeur het een moeilijk besluit, omdat Kenter zich lang ingezet heeft voor de club. Hij snapt daarnaast ook dat het vertrek van de hoofd jeugdscouting voor een gedeelte van de scouts lastig is.

Doel van de jeugdopleiding is volgens Hamdi ‘om het proces rondom het identificeren en het laten doorgroeien van jeugdspelers naar het eerste elftal te verbeteren’. Ook geeft hij aan dat de leiding van ADO de komende weken met een aantal betrokkenen verder in gesprek gaat, met het doel om de kou uit de lucht te halen én de organisatie te versterken.

Bron: Omroep West

9 reacties

   • vakkieG

    hoe kom je daar bij je informatie komt uit je fantasie. Deze mensen zorgen al jaren lang voor hele leuke spelers maar door hogerhand worden deze spelers afgeschreven als oud vuil . de jeugd van ADO is goed alleen worden ze heel vroeg gedwarsboomd en gaan naar sparta enzenz.

 1. Glenn

  Scouts bij ADO is op vrijwillige basis. Ze krijgen een paar honderd euro per seizoen. Geen reiskosten, alles moet betaald worden van die paar honderd. Maar ik begrijp dat veel mensen zonder verstand vinden dat we zonder kunnen! Een club zonder jeugdopleiding houd het lekker lang vol! #not Dat er nix doorstroomt heeft vele oorzaken. De beste worden al eerder weggekocht. Bij andere clubs krijgen ze namelijk een vergoeding en bij ADO niet. En hoeveel spelers hebben de laatste jaren een kans gekregen? Geen 1. Allemaal lekker in Jong laten spelen. Kan een aardig lijstje maken van spelers die bij ADO zijn begonnen. Maar blijf elkaar maar lekker napraten dat het nix is en dat we zonder kunnen. Grote schoonmaak is goed maar dan echt een grote en niemand sparen!

  Beantwoorden
 2. Nick

  Je wilt dat talenten het eerste elftal halen, daar is heel de jeugdafdeling voor bedoeld. Nu zitten er soms talenten bij die dit kunnen redden dan moet je als club zorgen dat deze jeugdspelers blijven en dit lukt niet, daar gaat dus structureel iets mis.. we hebben 3 jaar geleden een heel groot talent gehad in de jeugd ( Bannis) die stapt zo over naar Feyenoord zonder dat wij er eerst de vruchten van af hebben geplukt dat is dus de ziekte binnen onze club.

  Beantwoorden
  • zomarado

   goed gezien, zoals Bannis, Zirkzee (bayern Munchen) Regeer, Aberkane, Struijk, vd Heuvel naar Ajax b.v. zijn er 14 gegaan in de afgelopen 3 jaar. Tel daarbij spelers op als Rody de boer (AZ) Jerdy Schouten (Bologna) Faik (Heerenveen) en nog een stuk of 5 die niet goed genoeg waren na de opleiding. daaruit blijkt dat het voetbal verstand bij de scouting beter is dan die in het stadion.

   Beantwoorden
 3. Mo Hamdi Mo Problems

  Het meerjarenplan heeft ie niet eens zelf geschreven, en kan het ook niet tot uitvoer brengen.

  Je kan die jongen niks verwijten. 36 jaar, eerder niet geslaagd in een functie bij ADO en de selectiecommissie zag ‘t niet zitten – zeker niet als ‘ie ‘t alleen moest doen.

  Nu moet ‘ie ‘t alleen doen, kan ‘ie het niet en zakt ‘ie ook als Algemeen Directeur door het ijs. Onervaren en gewoon niet goed genoeg.

  Zou hem zelfs in de sales niet meer terug nemen. Mo Hamdi, Mo Problems

  Beantwoorden
 4. Zuiderpark

  Mooi dat die arrogantie Kenter er uit is gewerkt. De hand van Jol is zichtbaar. Beter laan dan nooit. Er gaan en moeten er nog veel meer uit op de Aftrap. En ook die Schoenmaker jr die er door papa zit, en werkelijk niets kan moet wegwezen.

  Die hele scouting jeugd en 1e moet wegwezen. Laat Jol er maar zijn mensen neerzetten. Het is een verschrikkelijke puinhoop. Hamdi heeft het heel goed in de smiezen. Kenter heeft de hele boel naar de kloten geholpen, arrogante patser.
  Opgeruimd staat netjes! Nu de rest van dat zooitje wegwezen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.