Barcelona is misschien wel één van de populairste steden in Europa van het moment. En dat is niet zo gek: de prachtige stad is een waar openluchtmuseum, boordevol kunst, cultuur en de meest interessante bezienswaardigheden. Een terrasje pakken, een dagje naar het strand, tapas eten, uitgaan tot in de late uurtjes: het kan allemaal in Barcelona. En natuurlijk ook een wedstrijd bezoeken van een van de meest prestigieuze clubs van Europa… of zelf van de wereld.

Voetbalreizen Barcelona
Een wedstrijd Barcelona bezoeken? Een geweldig idee! FC Barcelona is een van de beste clubs uit Spanje dat jaar in jaar uit weer meedoet op het hoogste niveau; niet alleen in La Liga in Spanje, maar ook op het hoogste niveau van Europa in de Champions League. De huidige Spaanse kampioen is daarom een van de populairste voetbalclubs voor een voetbalreis. Ga jij een wedstrijd Barcelona bezoeken en wil je weten wat je écht niet mag missen in de gelijknamige stad? Lees dan snel verder!

strong>1. Camp Nou
Het klinkt nogal logisch, maar een bezoek aan Camp Nou mag echt niet ontbreken aan jouw voetbalreis naar Barcelona. En dan bedoel ik een volledig bezoek, inclusief stadiontour, bezoek aan het museum en natuurlijk de fanshop. De club heeft zoveel historie, alleen een wedstrijd Barcelona bezoeken volstaat niet voor de ultieme beleving. Loop door het gigantische lege stadion tijdens de stadiontour, bezoek de kleedkamer waar Lionel Messi, Luis Suárez en Frenkie de Jong zich voorbereiden voor aanvang van iedere thuiswedstrijd, neem een kijkje in de persruimte en ervaar hoe het is om door de spelerstunnel te lopen van een van de grootste clubs van de wereld: een ervaring om nooit te vergeten!

2. La Sagrada Família
Net zoals je niet naar Parijs kunt gaan zonder de Eiffeltoren te bezoeken, kun je geen trip naar Barcelona maken zonder de Sagrada Familía te bezichtigen. De immens grote kathedraal is wereldberoemd. Antoni Gaudí begon met de bouw van de kathedraal in 1882. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds dagelijks aan de kathedraal gewerkt. De details van het bouwwerk zijn ongekend.

3. La Rambla
De beroemde Ramblas van Barcelona; sommigen zullen zeggen dat je deze juist moet vermijden, maar het is toch echt mijn favoriete straat in Barcelona. De straat is tevens een makkelijk en centraal punt om je te oriënteren in de stad. Zie het als de Kalverstraat in Amsterdam, maar dan met hotels, restaurantjes en terrasjes aan beide kanten. Vanaf de Plaça Catalunya loop je geheel over de Ramblas richting de oude haven, waar je ook kunt winkelen en onbeperkt kunt eten.

4. Parc Guëll
Eén van Antoni Gaudí’s meesterwerken naast de Sagrada Familía is absoluut Parc Guëll. Dit prachtige park staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nooit eerder zag je een park als deze: Gaudí gebruikte zomerse kleuren en kleine tegeltjes met wederom de fijnste details. Een must-see!

5. Plaça Reial
Er zijn nog zoveel bijzondere plekken in Barcelona om te bezoeken, maar één van mijn favoriete is met zekerheid het Plaça Reial. Weer of geen weer, op dit plein kun je heerlijk buiten zitten onder het genot van de meest heerlijke Spaanse specialiteiten, terwijl je ondertussen vermaakt wordt door getalenteerde straatartiesten. Een perfecte plek om even bij te komen!

Maak je voetbalreis Barcelona compleet door naast een wedstrijd Barcelona, één van bovenstaande bezienswaardigheden te bezoeken. Veel plezier tijdens jouw voetbalreis Barcelona!

Extra tip: fietstochten in Barcelona. In de drukke stad sta je met de bus of taxi gegarandeerd in de file; met de metro onder de grond mis je veel van de mooie stad. Ontdek daarom de stad op de fiets! Er worden diverse fietstochten aangeboden in Barcelona. In rustig tempo fiets je door alle steegjes door de hele stad en ontdek je, onder de Spaanse zon, alle highlights van de stad. Samen met een local die je alle ins en outs van Barcelona vertelt. Een echte aanrader!

GGH Media Leaderboard