AZ heeft met speels gemak gewonnen van ADO Den Haag, De Alkmaarders scoorden vier keer tegen de mannen van Alan Pardew. Daarmee kwam ADO goed weg. De Noord-Hollanders waren heer en meester in eigen huis.

Het eerste doelpunt van AZ viel na een kwartier. Verdediger Laurens de Bock haalde AZ-speler Dani de Wit onderuit en zorgde zo voor een penalty. Die werd benut door de Alkmaarse aanvoerder Teun Koopmeiners.

Niet veel later stond het ook al 2-0 voor de ploeg uit Alkmaar. Linksback Owen Wijndal stoomde mee op en schoot bij de korte hoek binnen. De voor de rest goed keepende Luuk Koopmans zag er niet goed uit bij het doelpunt.

De lat
ADO kon in het restant van de eerste helft niet gevaarlijk worden en AZ had het daardoor makkelijk. De Alkmaarders verzuimden echter om de score uit te breiden. De lat en Koopmans stonden een grotere score in de weg.

De tweede helft was tam te noemen. AZ wilde niet en ADO kon niet. Daardoor bloedde de wedstrijd dood. Wel kon Tom Beugelsdijk nog een hoofdrol opeisen. De kersverse vader gleed een bijna zekere goal van de doellijn.

Twee keer vissen
Uiteindelijk moest doelman Koopmans in de slotfase nog twee keer vissen. Koopmeiners schoot een vrije trap binnen en invaller Ferdy Druijf kon ook zijn doelpuntje meepikken. Als AZ had gewild had er een nog grotere score op het scorebord kunnen staan, maar de gastheren toonde zich waardig.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

10 reacties

 1. Hans

  De profs uit Den Haag zetten zich zelf wederom voor lul. In het gewone bedrijfsleven krijgen jullie op staande voet ontslag! Een amateur team had het nog beter gedaan, met 24 % balbezit.

  Beantwoorden
 2. Ruud

  Op deze manier win je geen wedstrijd meer…….komende 3 wedstrijden moet je 3x winnen…..dus mr.Pardew graag een andere strijdwijze!

  Beantwoorden
 3. Westlander

  Het slechtste elftal zins ik me herinneren van ADO en dan nog een vreemdelingenlegioen, schrijf je businessplan voor de kkd , luister naar je klanten, prof voetbal is amusement, dan moet je kwaliteit performance laten zien, goed faciliteren, vaste plaatsen voor seizoenkaart houders, fatsoenlijke catering en schone theater, niks van dit alles. Niks is voldoende en onder 17 ( onderaan )19 en jong ADO breekt geen potten in de derde divisie of tweede/derde niveau. Ado schaam je

  Beantwoorden
 4. cees van Ravesteijn

  Leek wel een oefenwedstrijd voor AZ. En waarom Summerville ( de kleinste op het veld ) in de spits? Er zaten drie lange spitsen bij ADO op de bank. Onbegrijpelijke trainer.

  Beantwoorden
  • Stefan

   Summerville is snel en behendig met de bal; meer voetballend vermogen. Lange spitsen op de bank bij ADO hebben dat niet. Die lange spitsen kun je wel inzetten als de bal regelmatig hoog in de zestien meter wordt gedumpt. Dan heb je niks aan Summerville, gezien zijn lengte. Je kiest als trainer nu eenmaal voor een bepaalde tactiek en/of strategie.

   Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Met nog 8 wedstrijden te gaan zie ik er geen heil meer in,enmet Summervill in de spits zekers niet er moeten van de flanken voor gezet worden op de lange spitsen,maar als Necid niet eens ‘n penalty kan schieten laat staan koppen hij mist heel veel zet dan maar Kramer in de spits, en Tommy is nogal naief met het komt allemaal wel goed,ik persoonlijk vind van niet,uithuilen en opnieuw in de kkd maar proberen en ik zeg proberen,want daar krijgen ze jet ook moeilijk weer RKC erbij.

  Beantwoorden
 6. Charley

  Je heb gewoon alles tegen Scheidsrechter var verslaggever en je eigen voetbalteam Eén grote kutzooi bij Ado De gelekaart en krijg je ook cadeau Naar ja KNVB heb je altijd al tegen naar je eigen team dat NIET wil spelen is toch echt triest Als je de overtredingen van hun vergelijkt (elke wedstrijd) worden wij genaaid maar dat hoeft niet want met eerlijk spel verliezen we ook Ado heeft geen zin om combinatie voetbal te spelen en truckjes te verzinnen Neem die knakworst van Groningen die rood kreeg tegen Ado (terecht) na de wedstrijd werd de rode kaart geseponeerd Raar toch Laat de KNVB andere naaien dan naaien wij ons zelf wel met slecht voetbal

  Beantwoorden
 7. Nick

  Die beleidsbepalers hebben onze club naar de nering gebracht. Je raakt Becker, el Yati en Kanon kwijt en je haalt er niks voor terug.. Viezerikken zijn het allemaal. En dan heb je in de winterstop paniek omdat degraderen duurder is als investeren 😉

  Als supporter wordt je genaaid, word wakker jongens. Het gaat allemaal niet om voetbal het gaat om zakken vullen en vriendjes politiek. Al die viezerikken op de kantoren van Ado moeten eruit. Die Chinees moet ook eruit.
  De club moet door clubmensen en Haagse mensen gerund gaan worden.. Helaas gaven die niet thuis toen het boordje te koop door vd Kallen erop werd geplakt. En helemaal jammer is dat ze het allemaal zo goed weten allemaal.
  Advocaat, Rob Jansen, John v Zweden en nog wat haagse die ik vergeet, die hadden de club moeten kopen!!

  Beantwoorden
 8. Jap33

  Degradatie zit er al 3 jaar aan te komen. Na het transfer geklungel van afgelopen zomer het de weg naar onder nog een duw in de rug gekregen. Je kan het de spelers niet kwalijk nemen, die kunnen niet beter. Het is het bestuur en TD wat geen knip voor de neus waard was. Een groot wonder was bij Kers nodig om degradatie te voorkomen. Nu blijkt dat dit niet lukt is de teleurstelling groot, maar het is niet verrassend. Van Gaal of Koeman zou het ook niet voor elkaar krijgen. Alles moet mee zitten en de concurrentie blijft punten pakken.. helaas, maar misschien goed oor de club om eens goed op de bek te gaan. Wie weet komt er dan eindelijk ruimte vrij voor mensen die wél een hart voor de club hebben

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.