Voor ADO Den Haag lonken nieuwe financiële en sportieve voordelen door een deal in China. Vantone Investments Holding Limited staat op het punt de Chinese club Tianjin Tianhai over te nemen, meldt Voetbal International.

Vantone is grootaandeelhouder van United Vansen, dat een meerderheid van de aandelen in ADO bezit. De overeenkomst met Tianjin Tianhai moet binnen twee weken worden gesloten, waarna United Vansen die club moet gaan leiden. Volgens VI kunnen de Hagenaars en de Chinezen vervolgens expertise uitwisselen op het gebied van scouting en training.

Daarnaast wordt het makkelijker om Chinese spelers naar het Cars Jeans Stadion te halen. Tianjin Tianhai is actief op het hoogste niveau in eigen land, de Super League. De afgelopen jaren waren voormalig sterren als Axel Witzel, Pato en Luis Fabiano bij de club actief, terwijl Vanderlei Luxemburgo en Fabio Cannavaro trainer waren. De Portugees Paulo Sousa staat momenteel aan het roer. Oud-wereldtoppers herbergt de selectie niet meer.

United Vansen beloofde eerder al de samenwerking tussen China en Den Haag te intensiveren middels een Chinese club. Daar lijkt nu dus sprake van.

Bron: Voetbalprimeur
Brody’s leaderboard

2 reacties

  1. Rick070

    De ene oplichter voor de andere! Expertise utwisselen met een middenmotor uit de b divisie?? Qua bestuur dan graag stuur dit zooitje maar naar china!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.