Niet iedereen wil iedere wedstrijd in het stadion bekijken. Sommigen kijken liever thuis naar FOX Sports, waarop – tegen betaling – alle wedstrijden van ADO Den Haag live bekeken kunnen worden, plus analyses. Toch valt er nog meer te genieten. Op het derde kanaal van FOX Sports worden fijne voetbaldocumentaires uitgezonden over alle clubs. Ook over ADO Den Haag zijn er genoeg mooie documentaires gemaakt. Deze FOX Sports DOCs kun je ook online terugzien. We zetten de mooiste op een rijtje. Te weinig bandbreedte voor het online terugkijken van de documentaires terwijl de rest van het gezin zit te Netflixen? Zoek online een ander abonnement voor goedkoop internet met meer capaciteit.

ADO Den Haag 110 jaar
ADO Den Haag is een club met een lange geschiedenis, waarop wordt teruggekeken in deze documentaire. De focus ligt op de ontwikkeling van de club in de jaren tussen 2005 en 2015, waarin het Zuiderpark ingeruild werd voor een nieuw stadion, Europees voetbal werd behaald maar ook degradatie plaatsvond, en een faillissement net voorkomen wordt. Aan het woord komen mensen als Lex Immers, Rick Hoogendorp, oud-burgemeester Deetman en John van Ringelenstein.

Return of the Legend
Elf jaar verkeerde de club in de Eerste Divisie toen men in het seizoen 2002/2003 promotie wist af te dwingen onder leiding van trainers Rinus Israël en Lex Schoenmaker. In deze documentaire wordt teruggeblikt op deze terugkeer van de club in de Eredivisie.

Het jaar van de tsaar
In het seizoen 2010/2011 beleefde ADO Den Haag een absoluut topseizoen. In deze documentaire wordt met een aantal hoofdrolspelers teruggeblikt op dit succesvolle seizoen, waarin een hoofdrol weggelegd was voor Dimitri Bulykin, die met 21 doelpunten clubtopscorer werd.

De kerstboom van Co
Trainer Co Adriaanse staat bekend om zijn ‘kerstboom-opstelling’. Deze introduceerde hij in het seizoen 1988/1989 als trainer in Den Haag. In deze documentaire kijkt Adriaanse terug op dit seizoen. Ook oud-spelers Cor Lems, Heini Otto, Michel Adam, Frans Danen en Leo Schellevis komen aan het woord over dit succesvolle seizoen waarin de club promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen.

Forever Blowing Bubbles
In maart 1976 staat FC Den Haag staat met één been in de halve finale van de Europa Cup II. Met een voorsprong van 4-0 bij rust lijken de Hagenezen op rozen te zitten tegen West Ham United. Toch weet de Engelse club Den Haag te verslaan. In deze documentaire reizen de Haagse sterspelers Lex Schoenmaker en Henk van Leeuwen terug naar waar het allemaal plaatsvindt: op Boleyn Ground in Londen.

Jagen, jagen
In het seizoen 1985/1986 speelde het toenmalige FC Den Haag in de Eerste Divisie en beleefde daar een uitzonderlijk seizoen. Zonder ook maar één wedstrijd te verliezen, werd de club kampioen en promoveerde men. Dit is nog steeds een ongeëvenaarde prestatie. In deze documentaire praten mensen als trainer Rob Baan, topscorer Remco Boere, Martin Jol en Alfons Groenendijk over dit bijzondere kampioensjaar.

De Haagse jaren van Happel
De Oostenrijker Ernst Happel groeide uit tot een toptrainer. Een deel van die opmars vond plaats langs de zijlijn en op de trainingsvelden van ADO Den Haag, waar hij erin slaagde het aanzien van de club te veranderen. Aad de Mos, Theo van der Burch, René Pas, Lex Schoenmaker en anderen kijken terug op de tijd van Happel in Den Haag.

Lex
Lex Schoenmaker was speler én trainer bij ADO Den Haag en groeide er uit tot een waar clubicoon. Maar hij beleefde ook successen bij Feyenoord. Op al deze belangrijke periodes wordt teruggeblikt in deze documentaire met interviews met onder meer Willem van Hanegem, Dick Advocaat, Aad de Mos, Rinus Israel, Henk Houwaart en Viola Holt. Je hoort verrassende verhalen die nooit eerder verteld werden.

Aadsjuh
Aadsjuh is een prachtig portret van de iconische ADO Den Haag-verdediger Aad Mansveld. Mansveld, geboren en getogen in het Laakkwartier, groeide in de jaren zeventig uit tot een echte held in Den Haag. Hij speelde in maar liefst 558 competitiewedstrijden voor de club. Helaas overleed Mansveld veel te jong. Een kwart eeuw later leeft zijn naam, en zeker ook zijn bijnaam Aadsjuh, nog steeds voort in Den Haag en daarbuiten. In deze documentaire kijken oud-ploeggenoten, vrienden en familie terug op het leven van een speler die er veel aan heeft bijgedragen om ADO op de kaart zette. Naast internviews met Theo van der Burch, Henk van Leeuwen, Aad Kila, Joop Korevaar, Gerard van der Lem, Rob Jansen, Kees Jansma en Sjaak Bral, bevat deze documentaire ook unieke beelden opgenomen van Mansveld’s laatste interview.

Brody’s leaderboard