Het hoge woord is eruit: ADO Den Haag en RKC Waalwijk spelen ook volgend seizoen in de Eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten na uitvoerig overleg met de clubs uit het betaald voetbal. SC Cambuur en De Graafschap promoveren daardoor niet.

De KNVB gaat dus niet mee met het advies van de clubs. Zestien clubs stemden vóór degradatie, maar toch bewandelt de bond een andere route. Negen clubs stemden tegen en nog eens negen clubs, waaronder AZ, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen, voelden zich niet geroepen om een stem uit te brengen. Zij vonden dat de KNVB het voortouw moest nemen en de bal niet bij de clubs moest leggen.

De beslissing van de KNVB zal ongetwijfeld voor woede zorgen bij Cambuur en De Graafschap. Beide clubs stevenden in de Keuken Kampioen Divisie af op directe promotie, maar grijpen nu op zeer pijnlijke wijze mis. Cambuur-trainer Henk de Jong liet bij Omrop Fryslân al weten niet blij te zijn met de beslissing van de KNVB om clubs te laten stemmen. “Als ze (KNVB, red.) ons niet laten promoveren, leven die mensen de rest van hun leven met een probleem in hun hoofd.”

Het overleg tussen de KNVB, de Eredivisie-clubs en andere betrokken partijen verliep allesbehalve vlekkeloos. De vergadering werd geschorst zodat clubs hun stem uit konden brengen, maar kon niet worden hervat. De mailbox van een KNVB-medewerker zat vol. Het mailadres van de medewerker waar de stem naar toe moest is uitgelekt, waardoor iedereen naar de KNVB kon mailen.

Cambuur, dat elf punten voorsprong had op nummer drie FC Volendam, en De Graafschap zijn onaangenaam verrast. Of zij het besluit van de KNVB juridisch zullen aanvechten, zoals FC Utrecht dat gaat doen vanwege het mislopen van Europees voetbal, moet nog blijken.

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

14 reacties

 1. Jap33

  Schijttmazzel. Zonder corona had dit elftal het natuurlijk nooit gehaald. De beleidsbepalers zullen we lk een duur flesje wijn open trekken, want ze vallen weer niet door de mand. Er moet heel erg veel gebeuren komende zomer wil je er volgend jaar niet alsnog uitvliegen.
  Hoe dan ook , ben blij, maar zal geen feestje vieren.

  Beantwoorden
 2. Ruud

  Dit is het enige voordeel van de corona crisis! Maar wel een heel lekkere……..
  Hoop werk te doen komende zomer, succes gewenst

  Beantwoorden
 3. Ado

  Ik vind het volkomen terecht. Als een wedstrijd niet 90 minuten kan worden gespeeld is er geen uitslag. Het seizoen is niet afgemaakt dus geen uitslag. Zuur voor de andere clubs en geluk voor ons. Ik vermoed dat Ado zou degraderen de club nagenoeg failliet zou zijn, wellicht is het uitstel van executie maar met uitzondering van een seizoen speelt Ado al jaren op het hoogste niveau en verdient het ook een keer een “gelukje”.

  Beantwoorden
 4. Nick

  En nu als een gek Maurice Stein aantrekken en spelers!
  Hoop dat Ado heeft geleerd van de fouten die het heeft gemaakt.

  Beantwoorden
  • Rick070

   En weer tikkie terug spelen??? Nee bedankt onder msurice begon de aftakeling…een slecht huwelijk weer herhalen zeker….steijn stuurde veel goede spelers ten onrechte weg….

   Beantwoorden
   • VakkieG

    Idd Maurice de trainer van pas wisselen in 83 minuut!!!

 5. Bert

  Was dat nou Jeffrey Huf gisteravond in Op1, die ons 35 jaar terug in de tijd zette en waardoor iedereen weer een hekel aan ADO gaat hebben?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.