Afgelopen weekend luidde de KNVB de noodklok over het betaald voetbal in Nederland. De schade die de clubs in het betaald voetbal oplopen door het coronavirus, loopt flink in de papieren. Volgens Eric Gudde, directeur betaald voetbal, kan het inkomstenverlies wel richting zo’n 400 miljoen euro gaan. “Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector. Wij vragen u om samen met ons te zoeken naar creatieve, reële en beschikbare oplossingen voor het betaalde voetbal”, zo schrijft Gudde volgens de NOS in een brief aan het kabinet en de burgemeesters.

Omdat de brief ook aan de burgemeesters gericht is, wil Hart voor Den Haag van het stadsbestuur weten wat het kan doen voor ADO Den Haag. Ook de Haagse BVO zit, als gevolg van de crisis, in zwaar weer.

“We zijn natuurlijk enorm opgelucht dat ADO volgend seizoen weer in de Eredivisie mag spelen, maar daarmee zijn de problemen nog niet afgewend”, aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Nino Davituliani, die de gemeente oproepen om met ADO in gesprek te gaan om te bezien waar de gemeente de club kan ondersteunen.

“De gemeente is eigenaar van het stadion en zou in die hoedanigheid wat kunnen doen in de huurprijs”, aldus Davituliani, die ook wil weten in hoeverre de gemeente kan helpen bij het realiseren van trainingsfaciliteiten in het Zuiderpark, nu er vanwege de komst van natuurgras niet meer in het stadion kan worden getraind.
Eerder riep Hart voor Den Haag op om in het Zuiderpark ADO-city te creëren, dat zou aansluiten bij de ontwikkelingen van Den Haag Zuidwest en het Haagse Sportkwartier.

Hart voor Den Haag vindt ook dat de gemeente, met al haar connecties, ook kan helpen bij het vinden van mogelijke investeerders bij ADO Den Haag. “As wethouder heb ik de banden met China aangehaald en zag ik kansen om via de portefeuille sport en economie bedrijven aan te sporen om zich aan ADO te verbinden. Ik hoop dat het stadsbestuur die lijn wil voortzetten”, aldus De Mos, die ook de status wil weten van het terugkeer van het Internationaal Jeugdtoernooi. De Mos: “De Chinese grootaandeelhouder, de club en de gemeente waren enthousiast over de terugkeer van het toernooi. Maar dat loopt nu vanwege het coronavirus vertraging op. Ik wil weten of het in 2021 wel doorgang gaat vinden”.

Bron: Hart voor Den Haag
Brody’s leaderboard

één antwoord

  1. Greenfield

    ADO kan niet eens zichzelf helpen. Alleen om zeep helpen lukt ze aardig. Nu laten ze weer toe dat hun advocaat met veel inside kennis zijn diensten ook aan Utrecht gaat aanbieden. Dit terwijl Utrecht om zieltjes te winnen voor hun zaak zicht achter Cambuur en de Graafschap heeft geschaard. Lekker knullig gehandeld weer en ze hadden ion deze exclusiviteit van de advocaat moeten eisen. Dit gaat ze dadelijk nog de das om doen ook.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.