Alan Pardew heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer als manager in Engeland. Dinsdag werd bekend dat ADO Den Haag de samenwerking met de Engelse coach stopzet.

In gesprek met talkSPORT vertelt de manager over zijn waarschijnlijke vervolgstap. “Ik denk dat ik in Engeland terugkeer bij een club die de kans heeft om te promoveren, of een ander succes kan boeken. De laatste twee clubs waar ik werkte zaten in de problemen en dat is mij toch niet helemaal goed bevallen”, zegt Pardew, die naar ADO Den Haag was gekomen om de club in de Eredivisie te houden. Door het KNVB-besluit om de promotie/degradatieregeling te schrappen blijft ADO ondanks een zeventiende plek op het hoogste niveau acteren. Voor zijn ADO-tijd was hij werkzaam bij West Bromwich Albion.

Voor Pardew was de Eredivisie een avontuur, en de manier waarop dat avontuur is geëindigd heeft die ervaring niet verpest. “De ervaring in Nederland heeft mij niet anders laten denken over werken in het buitenland, maar de meeste ervaring heb ik natuurlijk in Engeland”, aldus Pardew, die wel genoot van de Eredivisie. “De wedstrijden waren zwaar. Maar het enthousiasme en het niveau in de Eredivisie zullen veel Premier League-fans versteld doen staan.”

Bron: Voetbalprimeur
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.