In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is ADO Den Haag uitgekomen bij Aleksandar Rankovic, die al een verleden als speler heeft bij de Haagse club. De vroegere middenvelder is nu nog assistent-trainer van Henk Fraser bij Sparta Rotterdam.

Ranković heeft al diverse gesprekken gevoerd met ADO Den Haag. Hoewel de in Belgrado geboren oud-prof het naar zijn zin heeft als assistent-trainer van Fraser bij Sparta, wil hij graag als hoofdtrainer aan de slag. Bronnen rondom de oud-prof bevestigen de onderhandelingen.

‘Don Ranko’, zoals zijn bijnaam luidt, speelde behalve voor ADO Den Haag in Nederland ook voor Vitesse. Daarnaast speelde hij voor Rad Beograd in zijn geboorteland Joegoslavië. De middenvelder sloot zijn spelersloopbaan af bij Partizan Belgrado.

Bij Sparta oogst Rankovic veel lof als assistent van Fraser. De middenvelder heeft op Het Kasteel nog een doorlopend contract. De Rotterdamse club zou dus een transfersom kunnen verlangen voor de coach. De verwachting is evenwel dat dit niet zal gebeuren.

Eerder was Sparta’s huidige hoofdtrainer Fraser ook al werkzaam bij ADO Den Haag. Onlangs werd bekend dat de Haagse club niet verder gaat met Alan Pardew. Hij was hoofdtrainer in de hofstad nadat de vorige coach Fons Groenendijk zelf opstapte. Dit deed Groenendijk omdat hij geen perspectief meer zag in het Cars Jeans Stadion.

Onder Pardew handhaafde ADO Den Haag zich in de eredivisie. Dit was echter vooral te danken aan de KNVB, dat het seizoen ongeldig verklaarde. Ondanks de zeventiende positie op de ranglijst mogen de geel/groenen toch in de eredivisie blijven. Met Rankovic aan het roer met de volksclub weer nieuw elan krijgen. De Haagse club sprak ook al met Maurice Steijn, maar de onderhandelingen met hem verlopen moeizaam.

Bron: Algemeen Dagblad

9 reacties

  • Peco

   Tako je! Dobro dosao ponovo stari kapitan Rankovića trebamo srpski krv u Hagu hehe ne ti zaboravili smo nikada
   Nadam se da osećaš se kući ovde, kada dolaziš?
   Iedereen moet verplicht Servisch leren nu
   Hoooohooohooooo
   Volimo te Rankooo

   Beantwoorden
 1. Jap33

  Bij supporters geliefd , maar geen ervaring als hoofdtrainer. Weet niet of dat een wijze zet is als je handhaving als doel hebt ….
  Maar goed, grote clubs nemen aan de lopende band hoofdtrainers zonder ervaring (Cocu, van Bommel, van Basten, Blind, de Boer) Sja, een trainer moet ergens ervaring opdoen. Dan is de grote Haagse kermis aan het Forepark een prima start. Hij kent de club, da’s een voordeel.

  Beantwoorden
  • vakkie G

   misschien eens verder kijken dan alleen het eerste elftal???? Don Ranko zette de A1 weer op de kaart en in topvorm ….een trainer die zich tenminste laat zien.

   Beantwoorden
 2. Nick

  De 3 die je opnoemt zijn alle 3 mislukt en waren grotere voetballers.. Cocu kreeg assistentie van een grote heer Bommeltje eruit en Basten werd er zelfs depri van..

  Ranko is wel een vechtertje en dat is wel wat Ado nodig heeft denk ik nu. Want op kwaliteit zullen ze tot hoe het er nu uit ziet te kort gaan komen. Dan moet je voor elke meter moeten gaan vechten en daar zie ik hem dan wel in slagen. Als Jol achter de schermen dan voor wat leuke voetballers kan zorgen zou het zomaar een succes formule kunnen worden.. plekje 12? Dan zou ik blij zijn..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.